Xam | Geboortefotograaf Winterswijk – Neede

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenXam | Geboortefotograaf Winterswijk – Neede

Xam | Geboortefotograaf Winterswijk – Neede

Geboortefotograaf Winterswijk – Neede

Vandaag vertel ik jullie over de geboorte van Xam. Ruim anderhalf jaar geleden fotografeerde ik al de geboorte van zijn broertje Kyan. Super leuk dus dat ik nu ook deze geboorte vast mocht gaan leggen
Wanneer Daphne 37 weken zwanger is wordt er gekeken of ze misschien al iets ontsluiting heeft waardoor ze haar in kunnen gaan leiden. Bij Kyan was het tot ruim over de 40 weken nog potdicht, dus eigenlijk verwacht niemand iets. Maar heel verrassend blijkt ze toch al 2 cm ontsluiting te hebben! Wauw! Precies een week later wordt de inleiding gepland. Ik ga die week ervoor nog op vakantie, maar we zijn wel in de buurt en ik heb mijn telefoon dus bij me. Stel dat het toch eerder begint.
Maar alles blijft rustig en maandag ochtend om half acht mag ze zich melden. De vliezen worden gebroken en de weeenopwekkers worden toegediend. Daphne krijgt ook een ruggenprik.
Onze twee oudste zoons gaan deze maandag een midweek op vakantie met mijn broer en het gezin, voordat ik ze daar naartoe breng app ik met Daphne hoe het ervoor staat en of ik de jongens nog weg kan brengen. Ze app terug dat ze inmiddels 5 cm ontsluiting heeft en dat ik zo langzaamaan wel mag komen. Ik neem de gok niet om eerst de jongens nog weg te brengen, en dus zwaai ik ze thuis uit en vertrek ik ook als ze weg zijn.
Rond half drie heeft Daphne 6 cm ontsluiting. Het duurt niet veel langer wanneer het gevoel van de weeen veranderd, en op een gegeven moment lijkt de hartslag van de baby weg te vallen. Wanneer de verloskundige komt om te kijken wat de oorzaak is, zoen we dat het draadje losgeraakt is en dat Daphne volledige ontsluiting heeft. Ze mag gaan persen en het duurt echt niet lang voordat er een prachtig ventje geboren wordt. Het is dan iets over vier. Wauw, ging het ineens toch nog best snel. Xam is geboren en ik zie toch echt wel wat van zijn grote broers in hem. Deze komen even later, samen met opa&oma hun broertje bewonderen. Wat zijn ze trots allemaal! Wanneer zij naar huis gaan, ga ik ook weer richting huis. Wat was het weer gaaf om vast te leggen. Zelfs na bijna 50 geboortes blijft het ontzettend bijzonder!