Xaja – Geboortefotografie Nijmegen

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenXaja – Geboortefotografie Nijmegen

Xaja – Geboortefotografie Nijmegen

13 Augustus rond een uur of half acht in de avond krijg ik een app van J. De verloskundige is bij ze en ze heeft 4 cm ontsluiting. We besluiten dat ik vast ga rijden, ik doe er ongeveer een uur en een kwartier over vanuit Winterswijk.
Iets na negen kom ik aan bij het cwz in Nijmegen. Via de nachtingang ga ik op zoek naar het pad dat me naar de verloskamers leidt.

Als ik daar ben komt papa er ook net aanlopen en achter mij komt ook de mama (oma in spe dus) van J aangelopen. Samen gaan we naar de kamer waar J op bed zit..

We kletsen wat en ondertussen komen de weeën en maak ik foto’s. Wanneer de verloskundige komt heeft J 5 cm en worden de vliezen gebroken. Helaas, de kleine dame heeft in het vruchtwater gepoept. De verloskundige draagt de bevalling over aan de verloskundige in het ziekenhuis. J wordt aan de ctg gelegd om de kleine goed in de gaten te kunnen houden. Als ze wil mag ze wel nog even douchen eventueel.

Nu de vliezen gebroken zijn beginnen de weeën ook steeds heftiger te worden, waarop J besluit inderdaad even te gaan douchen. Na de douche lijkt het allemaal nóg heftiger te zijn en J krijgt steeds meer moeite met haar ademhaling en dus met het goed op kunnen vangen van de weeën. De verloskundige en verpleging stellen pijnstilling voor en J kiest voor een ruggeprik. Alles wordt klaar gemaakt, maar dan komt het nieuws dat het toch niet mogelijk is in verband met een levensbedreigende operatie waarbij de anesthesist aanwezig moet zijn. Het is even schakelen, maar al snel wordt het morfinepompje te voorschijn gehaald. J worstelt zich door het laatste stuk van de bevalling heen, maar wanneer de kleine het moeilijk krijgt wordt er toch even flink doorgepakt. Sieraden worden voor de zekerheid vast afgedaan, maar gelukkig voor niets. Met behulp van een vacuümpomp en compressie op de buik wordt daar dan om 2.55u de kleine meid geboren! Nou ja, klein, ruim 3600gr en 52cm, dus niet per se klein 😉

Ze wordt meteen nagekeken door de kinderartsen die al paraat stonden tijdens het persen. Alles ziet er prima uit gelukkig en ze mag al snel weer naar mama toe.

Hier krijgt ze haar eerste borstvoeding en iedereen is blij en opgelucht dat ze er gezond en wel is!
Opa en oma worden gebeld, net als nog wat kersverse ooms, zij komen meteen naar het cwz toe. Heerlijk toch, zo in het holst van de nacht je kersverse kleindochter en nichtje bewonderen. Ik maak ook hier nog wat foto’s van en rond 5.30u vertrek ik weer richting winterswijk. Heerlijk om met die zonsopgang over de verlaten snelweg te rijden, prachtig om te zien. Rond een 6.45u kom ik weer in Winterswijk aan.. Een lange, prachtige nacht achter de rug! Het blijft bijzonder!

Van deze reportage zullen geen foto’s gedeeld worden, vandaar alleen deze foto met het verhaal.