Vroeggeboorte Pien | Nijmegen Arnhem Doesburg

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenVroeggeboorte Pien | Nijmegen Arnhem Doesburg

Vroeggeboorte Pien | Nijmegen Arnhem Doesburg

Vroeggeboorte Nijmegen, Arnhem – Doesburg

op een bloedhete avond rij ik naar Doesburg voor een kennismakingsgesprek. Daar ontmoet ik Danielle en Geert. Danielle is 23 weken zwanger, voelt zich goed en haar buikje begint voorzichtig te groeien. We hebben een super fijn en ontspannen gesprek, ik laat de goodiebag en mijn informatiemap achter en we spreken af dat ze binnenkort laten weten of ze me officieel willen gaan boeken. Dat dit allemaal zo anders zou gaan lopen, hadden we ons toen niet kunnen bedenken. En dat ze een week na dit gesprek hun dochtertje al verwelkomt hadden al helemaal niet.

Ja, Pien werd geboren met 24 weken. En met haar 700 gram kun je je niet voorstellen hoe klein en kwetsbaar dit meisje is. Wat een schrikken en wat een ongelofelijk spannende tijd gaat dit gezin in. Angst, vreugde, trots, onzekerheid, ik denk dat zo ongeveer alle gevoelens wel passeren. Maar Pien is een vechter. Ze is dapper, ze is sterk, en ze gaat als een speer. Het gaat vanaf begin af aan bovengemiddeld goed met haar. Wanneer ze naar Rijnstate in Arnhem overgeplaatst wordt, kom ik een reportage van ze maken. Ik vind het sowieso gewoon heel fijn om ze te zien en te spreken. Lieve lieve Pien met je toffe en lieve ouders, ga zo door meid! Jij komt er wel! <3