Sosanna – Geboortefotograaf Eefde – Zutphen

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenSosanna – Geboortefotograaf Eefde – Zutphen

Sosanna – Geboortefotograaf Eefde – Zutphen

Geboortefotograaf Eefde – Zutphen

Het is 2 augustus wanneer ik in de avond een whatsApp krijg. De vliezen zijn gebroken! Nog geen weeën.. Licht euforisch leg ik mijn telefoon weg. Zal het dit jaar dan zo zijn dat ik, op mijn eigen verjaardag (3 augustus) een bevalling mag gaan fotograferen?? Dat lijkt me zo leuk en bijzonder! Ik ga naar bed en slaap slecht, de vorige bevalling van deze moeder ging snel, dus ik ben een beetje bang dat ik te laat ga komen. De nacht voorbij en de weeën blijven uit.. Dat dit nog duurt tot zondagochtend, dat had ik me toen niet kunnen bedenken! Zondag 6 september moeten A en A zich om 13 uur melden in het ziekenhuis, maar daar steekt de kleine meid toch een stokje voor. De bevalling begint de nacht daarvoor en rond half vier wordt ik gebeld dat ik kan gaan rijden. Ik ben er ongeveer een uur later en daar zit A al goed in de weeën. Ze vangt ze ontzettend goed op, maar raakt wel even uit haar bubbel wanneer de kamer ineens gevuld wordt met mij, de verloskundige die er al was en ook nog een kraamverzorgster, we besluiten A en A even alleen te laten. Wanneer we weer terug gaan na een half uur/uur, is A al ontzettend goed opgeschoten, het duurt niet heel lang meer wanneer haar lichaam aangeeft dat ze moet persen. Ze bevallen middels een hands off bevalling, hierbij wordt er niet of minimaal getoucheerd en luister de vrouw vooral naar wat haar lichaam aangeeft. Om 7.53 uur wordt heel rustig Sosanna geboren. Ze blijft eerst even onder water nog, zodat de overgang van buik naar buitenwereld minimaal is. Wat ontzettend gaaf dit! Zo rustig en beheerst!

Na de bevalling heerst er een serene sfeer. Helaas heeft A wel last van behoorlijk wat bloedverlies, de verloskundige besluit op een gegeven moment om een vochtinfuus aan te sluiten. Dit lijkt wel te helpen. Ik wacht nog even op grote zus en opa & oma, en rond 12 uur ga ik weer richting huis. Moe, maar ontzettend voldaan! En blij dat er wederom niet een andere bevalling tegelijkertijd begon. Want deze zomer staan 7 op de planning! Ik mag met jullie een aantal foto’s delen waarbij de ouders wensen zelf niet duidelijk herkenbaar in beeld te komen.