Siem – Geboortefotograaf Eibergen – Winterswijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenSiem – Geboortefotograaf Eibergen – Winterswijk

Siem – Geboortefotograaf Eibergen – Winterswijk

Geboortefotograaf Eibergen – Winterswijk

De geboorte van Siem | 24-07-2017 | Eibergen – Winterswijk. Wanneer Nelleke 15 weken zwanger is, ontvang ik een mail. Ze heeft al ene paar keer foto’s voorbij zien komen van mij en zou zelf ook graag een geboortereportage laten maken wanneer het kindje van haar en haar man Joost geboren zal worden. We plannen een kennismaking in februari. Het is een fijn en gezellig gesprek. Nelleke en Joost houden van foto’s en herinneringen vastleggen, daar kan ik alleen maar blij van worden. Na het gesprek boeken ze mij. Tijdens de zwangerschap hebben we af en toe contact over hoe het gaat, wanneer de uitgerekende datum dichterbij komt, hebben we wat vaker contact.De zwangerschap verloopt goed, maar Nelleke is er wel klaar voor 😉

Wanneer mijn 3e van 4 klanten eind juli/ begin augustus 38 weken is krijg ik een app van Nelleke. Het is ongeveer half acht in de ochtend. Ze geeft aan dat ze sinds half vijf in de ochtend weeën heeft, mild, maar het is wel regelmatig. We spreken af dat we contact houden, gaandeweg de dag wil het nog niet echt doorzetten, om 14 uur staat de baarmoeder nog maar minimaal open. Dat valt wel een beetje tegen.Rond 20.30 uur krijg ik opnieuw een app, 1 cm ontsluiting, maar de weeën zijn wel goed op gang. Dat valt dus ook weer tegen. De verloskundige komt rond 23 uur opnieuw kijken. OP dat tijdstip zit Nelleke op 3 cm ontsluiting en de weeën zetten goed door. Om 2.30 uur komt ze terug. We spreken af dat ik ga slapen (voor zover je kunt slapen als je klant met de bevalling begonnen is 😉 ) en dat ze mij bellen na het bezoek van de verloskundige, tenzij ik eerder moet komen natuurlijk.Het is 3 uur als mijn telefoon gaat. 4 cm, Nelleke en Joost hebben besloten om naar het ziekenhuis te gaan en daar een ruggenprik te krijgen. We spreken af dat ze mij bellen als ze willen dat ik kom. Om 5.30 uur zit Nelleke helemaal geïnstalleerd in het ziekenhuis en om 6 uur heeft ze 7 cm en gaan ze beginnen met weeenopwekkers. Ze appt dat ze me over een uurtje weer bericht, want dan komen ze weer controleren… Ik lig onrustig en besluit uit bed te gaan. Ik probeer wat te eten (ontbijten is niet mijn sterkste punt), drink een kop koffie, app nog even met mijn vriendinnen, die zich afvragen waarom ik al zo vroeg wakker ben haha en rond 6.45 uur besluit ik vast naar het ziekenhuis te gaan. Als ik net de parkeerplaats oprij belt Joost mij op om te vragen wat het beste is qua mijn komst… Ik geef aan dat ik er al ben en dat ik gerust kan wachten in de wachtkamer tot ze willen dat ik binnen kom, maar dat ik ook meteen binnen kan komen. Ze kiezen voor de tweede optie.

In verloskamer 25 tref ik een rustige Nelleke aan. We kunnen zelfs nog even kletsen en ondertussen begin ik de eerste foto’s te schieten. Ik merk al gauw wat voor mooi koppel dit is, Joost die zo zijn best doet om zijn vrouw te steunen en haar lieve woorden toespeelt. Nelleke die het zichtbaar zwaarder krijgt, maar zo goed haar weeën weg blijft zuchten. Rond 9 uur zit ze dan eindelijk op 10 cm ontsluiting, het moment waar ze zo naar uitgekeken heeft! Helaas is haar persdrang nog te minimaal, dat actief mee persen nog beter even uitgesteld kan worden. De ruggenprik moet uit en de persdrang moet eerst groter worden. Nelleke moet even op haar zij liggen in de hoop dat dit ook positief mee werkt in het proces.Het duurt bijna 2 uur voordat Nelleke goed mee kan en mag gaan persen. Al die tijd lijkt de kleine man gewoon zijn feestje te vieren, want we zien op de ctg dat het met hem nog steeds prima gaat. Om 12.24 uur wordt het lange en keiharde werken dan eindelijk beloond met een prachtige zoon, Siem! Hij kwam zeker niet vanzelf, maar het gaat meteen heel goed met hem. Wat blijft het toch prachtig om te zien, iedere keer weer ontroerd het me.

Siem wordt fijn bij Nelleke op de borst gelegd en zo probeert hij al naar de borst toe te kruipen. Want is dat toch bijzonder, zo’n natuurlijk instinct van een kindje dat nog maar net op de wereld is. Na ruim een uur wordt hij even bij mama weggehaald om hem te wegen en kleertjes aan te trekken. Precies 3100 gram! Eenmaal aangekleed gaat hij nog weer even proberen om aan te borst te drinken. Ik laat ze alleen en ga even een broodje eten in het restaurant.Als ik terug kom ligt Siem in zijn wiegje en staat Nelleke al onder de douche, wauw! Rond 16 uur komt de eerste visite en dat leg ik ook nog vast. Wanneer ze vertrokken zijn wordt Siem nog nagekeken, ook dit leg ik nog vast en daarna vertrek ik naar huis.Het was een hele mooi dag en ik heb zo veel respect voor Nelleke die zo veel uur keihard heeft moeten werken.

Lieve Nelleke en Joost, geniet van deze bijzondere periode, we zien elkaar binnenkort! Bedankt voor jullie vertrouwen in mij, bedankt voor deze ervaring en bedankt voor de foto’s die ik mag delen.