Over Rayke

Mijn naam is Rayke Knippers-Kuenen. Ik ben geboren in de zomer van 1985 en moeder van 4 kinderen, in de leeftijd van 13, 10, 8 en 6 jaar. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Winterswijk.

Toen ik in juni 2013 foto’s zag van een geboortefotograaf, begon ik me te beseffen dat ik helemaal geen foto’s heb van dit bijzonder mooie moment. Sterker nog, de eerste foto’s zijn pas gemaakt toen de kleine er toch al zeker 2 minuten was. Dat klinkt kort, maar juist dat allereerste moment is zó bijzonder. Dan zijn de emoties zo puur en echt. Bovendien zijn foto’s gemaakt door een verpleegkundige of een zenuwachtige papa toch anders dan die van een geboortefotograaf.
Gezien ik al een paar jaar een passie heb voor fotografie en ik mijn basis heb gelegd op de fotovakschool te Apeldoorn, begon bij mij het idee op te komen om zelf geboortefotograaf te worden.

Na veel wikken en wegen heb ik de eerste stap genomen door een geboortereportage aan te bieden aan een stel dat snel papa en mama zou gaan worden. En ze zeiden “ja”.

Al iets sneller dan verwacht mocht ik deze bevalling fotograferen en vanaf dat moment ben ik verkocht! Wat een prachtige ervaring en wat gaaf om dit vast te kunnen en mogen leggen! Geboortefotografie is mijn ding, hier wil ik echt mee verder!

Ik ben een rustige vrouw en zal tijdens de bevalling ook zo onopvallend mogelijk aanwezig zijn! Het is jullie moment, ik ben er alleen maar om dit vast te leggen. Uiteraard fotografeer ik ten alle tijden zónder flits, want een barende vrouw zit niet op lichtflitsen te wachten, en een pasgeboren baby ook niet.

Tevens ben ik aangesloten geweest bij het NCVG: Nederlands collectief van Geboortefotografen. Een netwerk van professionele fotografen die zich hebben gespecialiseerd in geboortefotografie. Het NCVG zelf is inmiddels opgeheven, maar de samenwerking tussen ons is nog steeds actief.

Naast Winterswijk is Rayke geboortefotografie ook beschikbaar in andere plaatsen in Gelderland en en Overijssel, en in overleg kom ik ook elders in Nederland. Stuur gerust een mail om te vragen of ik ook jou kant op kan komen.

Neem snel een kijkje op de pagina met alle Geboorteverhalen

Druk voor meer informatie over een Geboorte reportage of de Tarieven.