Newborn Fotografie | Fem & Stijn

Rayke geboortefotografieBlogNewborn Fotografie | Fem & Stijn

Newborn Fotografie | Fem & Stijn

Voor mijn nieuwe aanbod binnen Rayke Geboortefotografie, namelijk newborn posing, deed ik onlangs een portfolio oproepje. Een van de reacties was van Randy, zij en haar partner Thijs waren net ouders geworden van een tweeling en wilden zich wel aanmelden. Wauw, dat is wel erg gaaf, een tweeling! Maar tegelijkertijd ben ik me er ook van bewust dat ik nog totaal nieuw ben in de wereld van newborn fotografie op deze manier (posing) .. Ik besluit dit eerlijk te communiceren, maar geef ook aan dat het mij wel ontzettend gaaf lijkt als ze toch willen komen. En dat willen ze, dat betekend dat mijn allereerste reportage meteen van een tweeling zal zijn. Dat is spannend!

De avond voordat Randy en Thijs komen zet ik alvast de eerste paar dingen klaar. Ik heb mijn studio gewoon thuis in de huiskamer, en daarvoor moet ik een klein beetje schuiven met de meubels. Onze huiskamer is gelukkig ruim, dus er is plek genoeg om twee settings klaar te zetten. En nog een voordeel, voor de ouder(s) zijn er dus ook voldoende en fijne zitplekken. Het is 30 januari wanneer rond kwart voor tien het stel met de tweeling bij mij komt. We maken kennis en terwijl ik thee en koffie zet kleden zij de tweeling vast uit, voordat ze gaan voeden. Zo hoeven we na de voeding niet nog eens extra aan ze te ‘trekken’.. Fem en Stijn worden gevoed en waarna ze voldaan zijn ga ik mijn eerste poging doen om Fem te ‘wrappen’. Dit is toch best nog wel even lastig, ik denk dat het vooral ‘oefening baart kunst’ gaat zijn uiteindelijk. Stijn, het beweeglijke jochie heeft er duidelijk wat minder behoefte aan, maar uiteindelijk krijg ik ze beide toch enigszins in een wrap gewikkeld. Ok, dit kan vast beter, maar voor een eerste keer met echte baby’s ben ik best tevreden. (ik heb speciaal voor het oefenen van het wrappen een StandInBaby gehuurd, deze is qua beweging, grootte en gewicht hetzelfde als een gemiddelde baby. Alleen ligt de StandInBaby natuurlijk netjes stil 😉 )

Na de eerste paar foto’s ga ik verder op de beanbag. Stijn is onrustig en lijkt het niet heel leuk te vinden, hij gaat lekker met papa kroelen, terwijl ik begin met foto’s maken van Fem. Ze wordt af en toe wat wakker maar ik krijg haar met geduld en rust iedere keer weer in slaap. Wat bijzonder is het toch! Ik kan verschillende poses fotograferen, dus van binnen maak ik al een vreugdedansje. Wanneer ook Stijn toch besluit om nog heel even rustig te gaan slapen, kan ik ze zelfs nog heel even samen op de beanbag leggen en foto’s maken van ze samen. Yes! Ik ben echt blij. We maken ook nog een gezinsfoto voor het zwarte doek en na ruim 3 uur schudden we elkaar de hand en gaan Randy en Thijs weer naar huis met hun prachtige kindjes. Omdat de kinderen bij mij toch op school zijn en ik zelf natuurlijk onwijs benieuwd ben naar het resultaat, laad ik de foto’s meteen in en begin meteen met het bewerken van de foto’s. Dit doe ik overigens bij vrijwel iedere reportage, of het nu newborn, lifestyle, geboorte of bruiloft is. Als ik de tijd heb, kruip ik achter mijn computer om de reportage zo snel mogelijk af te kunnen ronden. Het bewerken vraagt altijd wel een paar uur tijd. (Zo ben ik voor een geboorte minimaal 8 uur aan het bewerken)

Ik ben blij met het resultaat en de ouders gelukkig ook. Mijn eerste newborn reportage is een feit, in mijn eigen stijl en ik ben er trots op. <3 Wil jij ook een newborn reportage boeken? Kijk dan op Deze pagina of neem Contact met mij op via het formulier.