Milan | Geboortefotograaf Doetinchem

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenMilan | Geboortefotograaf Doetinchem

Milan | Geboortefotograaf Doetinchem

Geboortefotograaf Doetinchem

De geboorte van Milan.

Wanneer Miranda 12 weken zwanger is neemt ze contact met mij op. Ze wil graag een geboortereportage boeken. In oktober verwachten zij en haar man Rob hun 3e kindje.

Na de 20 weken echo plannen we het kennismakingsgesprek, het is dan begin juni. Het is een leuk gesprek en Miranda verteld over haar vorige bevallingen. Deze gingen in rap tempo. De eerste werd in 4 uur geboren na het breken van de vliezen (daar begon de bevalling mee) en de tweede in kleine 2 uur na het kunstmatig breken van de vliezen. Iedere bevalling is natuurlijk anders, maar ik stel me in op een hele snelle bevalling. We spreken af dat ze dan ook meteen belt of appt wanneer het begonnen is. Ze bevalt in Doetinchem en ik moet dus nog 40 minuten rijden.

Omdat de vorige bevalling gepaard ging met schouderdystocie willen ze Miranda sowieso niet te lang door laten lopen, en dus mag ze met ruim 39 weken zich melden bij de gynaecoloog om een plan van aanpak te maken. Dit is op vrijdag 6 oktober. Na de controle krijg ik een WhatsApp van Miranda: “Hi Rayke, morgen om 7.15 uur mag ik me melden voor inleiden :O . De vliezen worden dan gebroken. Heb nu 3 a 4 cm ontsluiting. Zo spannend. Zit nog ff te shaken hier…”

Wow! Ik stel voor dat ik er dan ook rond half acht zal zijn, gezien de bevallingen de vorige keer zo snel gingen, nadat de vliezen gebroken waren. Die ochtend stap ik dus al mooi op tijd de auto in en rij naar Doetinchem. Rond acht uur worden de vliezen gebroken en dat geeft meteen een soort van spannend sfeertje… Miranda ligt in bed en twijfelt of ze op zal staan, want de vorige keer begonnen toen de weeën en ook al is dat wat je natuurlijk wilt, dat is ook wel weer heel spannend. Na een tijdje besluit ze toch maar van bed te gaan, want er gebeurt eigenlijk nog niet veel. Ze loopt wat heen en weer en gaat op een gegeven moment maar op een stoel zitten. Hier komen er wel af en toe weeën, maar eigenlijk gebeurt er vrij weinig. Om 10 uur wordt er besloten om toch maar weeën opwekkers aan te sluiten. En wat er dan gebeurt…. Miranda staat op en loopt richting het voeteneind van het bed. Foto’s vertellen ons dat het 10.11 uur is als de eerste échte wee zich aandient. Meteen gevolgd door de tweede, de derde, de vierde, Miranda krijgt geen rust tussendoor. Om 10.33 uur wil ze dat Rob of ik belt zodat de verloskundige komt. Die komt en geeft aan dat Miranda het hartstikke goed doet en ze over een half uur terugkomt. Miranda geeft aan drukgevoel te hebben, de verloskundige wacht de wee even af en vraagt of het drukgevoel blijft, maar dat is niet helemaal zo denk Miranda. “Ik kom over 20 minuten terug”… Ze trekt de deur achter zich dicht, de volgende wee komt en ik zie aan Miranda’s lichaam dat het menens is. Inmiddels herken ik wel wanneer een lichaam bezig is met het laatste stukje van de bevalling. In diezelfde wee schreeuw Miranda dat we nú moeten drukken, en eigenlijk is dat ook wat ik anders uit mezelf had gedaan volgens mij. De verloskundige komt terug en Miranda mag op bed gaan liggen. Hoewel ik merk dat ik toch wel wat zenuwachtig werd, blijft de verloskundige heel rustig en kalm, ook op het moment dat Miranda ligt en ze aangeeft dat ze het hoofdje al kan zien. Ze begeleid Miranda goed door het laatste stukje heen en om 10.56 uur wordt Milan geboren. Wauw! Wat ging dit overweldigend snel. Allemaal wat overdonderd genieten we van het prachtige ventje op Miranda’s buik. Wauw! Wat blijft het toch bijzonder! Milan mag eerst fijn bij Miranda blijven liggen waar ze hem ook proberen aan te leggen. Na een tijd wordt Milan gewogen, gemeten en gewassen en mag hij even bij papa liggen. Een flinke man van ruim 3900 gram!  Zo kan Miranda even eten. Zelf ga ik ook even wat eten in het restaurant beneden. Als ik terug kom moeten we nog heel even wachten op de controles, maar wanneer dat gedaan is, en Milan aangekleed is, mogen Miranda en Rob met hun Milan naar huis. We lopen samen het ziekenhuis uit en ik ga ook weer naar mijn eigen gezin. Wat een ervaring was het weer! Wanneer het album klaar is, komt Miranda deze samen met Milan bij mij thuis ophalen. Zo leuk en fijn om ze nog weer even te zien.

Lieve familie, heel veel geluk samen, met jullie prachtige jongens! <3