Mental Health reportage

Rayke geboortefotografieBlogMental Health reportage

Mental Health reportage

Trigger warning. Onderstaande beelden zijn puur en echt, maar ook rauw, ze kunnen een trigger zijn wanneer je zelf mentale problemen ondervindt.

Onlangs had ik een heel bijzondere reportage. Ik fotografeerde iemand die op de wachtlijst staat voor elektroconvulsietherapie. 
–(Elektroconvulsietherapie (ECT), of met een oudere aanduiding elektroshocktherapie of kortweg elektroshock, is een behandeling van patiënten waarbij door middel van het opwekken van een epileptisch insult, uitgelokt door een stroomstoot door het hoofd, getracht wordt bepaalde psychiatrische aandoeningen te behandelen. De belangrijkste indicatie voor ECT is een ernstige therapieresistente depressie, waarbij psychofarmaca en psychotherapie niet meer helpen. Bron: Wikipedia)–

Zij benaderde mij met de vraag of ik haar ziekte in beeld wou en kon brengen.

Het was voor ons beiden spannend, maar we hebben het maar mooi gerockt samen. Omdat ze onlangs opgenomen is op de hic (gesloten) afdeling van ggnet, hebben we de reportage daar gemaakt ipv thuis.

Deze lieve stoere dame heeft een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten. Hieronder zal ik een aantal foto’s delen. Deze foto’s geven volgens mij goed weer hoe gevangen iemand kan zitten in haar eigen lijf en gedachten.

You Are Beautiful. Yes, you are!