Lavina | Geboortefotograaf Winterswijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenLavina | Geboortefotograaf Winterswijk

Lavina | Geboortefotograaf Winterswijk

Geboortefotograaf Winterswijk

De geboorte van Lavina, door Rayke Geboortefotografie

2e kerstdag is de uitgerekende datum van Sitka. Zij en Brian verwachten hun eerste kindje. Anderhalf jaar geleden mocht ik de bevalling van haar zus vastleggen, Vienna werd toen geboren. Na een zwangerschap van ruim 42 weken. Ik ben benieuwd of Sitka haar zus achterna gaat of niet… Vanaf 38 weken mag Sitka naar de gynaecoloog, om te kijken of ze haar wellicht al in kunne leiden, maar dit is nog niet mogelijk. De kerstdagen gaan voorbij en tussen kerst en oud&nieuw mag ze nog weer op controle komen. Nog steeds is er niet voldoende vordering om in te kunnen leiden en dus wordt de volgende afspraak op 2 januari gezet. Ik verwacht ook niet meer dat de kleine zich voor die tijd al meld, dat zou betekenen dat ik voor het eerst op wacht sta met oud&nieuw. Maar op 29 december krijg ik begin van de avond ineens een WhatsApp: “De vliezen zijn gebroken!”

Oh wauw! Daar had ik niet meer op gerekend! Wat super dat het toch gewoon uit zichzelf begonnen is! Een paar uur later word ik gebeld door Fenja, de zus van Sitka. Het lijkt snel te gaan, de verloskundige is onderweg. We spreken af dat ik even afwacht wat de verloskundige zegt, maar dat ik paraat sta om meteen te vertrekken. Helaas valt het tegen. 1 cm ontsluiting. Begin van de nacht zit ze nog steeds op 1 cm en wordt er besloten om naar het ziekenhuis te gaan voor een ruggenprik. Ik besluit om nog even wat slaap te pakken.

Rond 7 uur word ik wakker, Fenja bericht me “9 cm!”

Ik spring meteen uit bed en knup mijn haar in een staart, trek mijn kleren aan, Boyke zet ondertussen ff een kop koffie to go voor mij (lief he? ;)) en ik rij naar het ziekenhuis. Als ik daar aankom hoor ik dat het ineens heel snel ging, telkens bleef ze steken op 1 cm en ineens was 7 cm en vlak daarna 9 cm. Maar ik ben op tijd! Gelukkig! De druk neemt toe en de verloskundige kijkt hoe het ervoor staat. Het kindje is inmiddels wat meer gezakt en ze heeft volledige ontsluiting. Omdat het kindje nog wel vrij hoog ligt mag Sitka mee persen op de top van de wee, maar mag ze nog proberen om ze verder weg te zuchten. En dat doet ze heel erg goed. Het duurt niet lang voordat haar lichaam echt wil persen en wanneer de verloskundige voelt zit ze eigenlijk meteen tegen het hoofdje aan. Sitka mag actief mee persen en dat doet ze meteen super goed. Maar ondanks dat ze het heel goed doet, lijkt de kleine niet verder te willen komen. Haar hartslag gaat wat achteruit en er wordt besloten om goed door te pakken. De gynaecoloog komt erbij en ze besluiten na een keer compressie te geven, toch een vacuüm te gebruiken, want de kleine vindt het niet leuk meer. En dan wordt om 8.19 uur Lavina geboren. Gelukkig helemaal gezond <3 Lavina heeft nog veel vernix, wat best bijzonder is met een zwangerschap van 40 weken en 4 dagen.

Nadat Lavina een tijdje bij Sitka heeft gelegen wordt ze gewogen en aangekleed. De kinderarts komt om haar na te kijken, maar dit kan wel pas de andere dag worden. Ze krijgt haar eerste voeding, gegeven door trotse papa Brian. De opa en oma’s, ooms en tantes waren al gebeld en ook zij komen de kleine meid al snel bewonderen. Heerlijk, een trotse en blije kamer vol. Ook Viënna is erbij, leuk om haar nog even te zien. Een heerlijke kletstante is het!

Wanneer de visite weg is, pak ook ik mijn tas in en ga ik naar huis. Het was wederom een prachtige ervaring, en als kers op de taart was dit mijn 40e bevalling die ik vast mocht leggen. En daar ben ik best trots op!