Geboortereportage Yzaira | Winterswijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage Yzaira | Winterswijk

Geboortereportage Yzaira | Winterswijk

Wanneer Fenja net zwanger is krijg ik al een whatsapp van haar, of ik de geboorte van haar derde kindje vast wil komen leggen in februari. Wauw! Ik voel me altijd zo bevoorrecht als ik al zo vroeg in de zwangerschap een berichtje krijg. Haar eerste twee kindjes zag ik ook geboren worden, dus dit is heel speciaal! Voor de vader van de kleine die verwacht komt is het de eerste keer dat hij vader wordt. Hem ken ik dus ook nog niet, dus het is dit keer een intake en kennismaking in een. Super gezellig en ontspannen en lekker dicht bij huis voor mij. In februari is het dan zo ver. Fenja gaat ingeleid worden. In eerste instantie zou dit vrijdag 11 februari zijn, maar i.v.m. drukte in het ziekenhuis wordt het zaterdag. Ze krijgt eerst vrijdag een ballonnetje en blijft dan meteen in het ziekenhuis. In de ochtend krijg ik een whatsapp dat rond half zes de ballon eruit gevallen is en ze rond half 8 komen voor de ctg en dan zullen ze daarna de vliezen breken. We spreken af dat ik startklaar ben en vertrek zodra ze de vliezen breken, tenzij ik al eerder moet komen natuurlijk..

Het is 8.22uur als ik bericht krijg van Bjorn. De verloskundige geeft aan dat ik beter kan komen, Fenja zit namelijk al op 6 cm ontsluiting! En gezien ze de vorige twee keer snel ging, haast ik me naar het ziekenhuis. Daar aangekomen zie ik aan Fenja dat het menens is. Al vrij vlot na mijn aankomst geeft ze aan persdrang te hebben (ik denk dat het dan 9 uur is ongeveer) en dat kan kloppen, want ze heeft volledige ontsluiting en mag mee persen. De vorige keer beviel ze op de baarkruk en dat was goed bevallen ( 😉 ), dus dat wil ze nu weer proberen. Maar hoe goed Fenja ook perst, haar rust pakt en luistert, de kleine heeft dit keer geen haast. Ze maakt het verder prima dus er voldoende tijd om verschillende houdingen uit te proberen. Ondanks dat het wat langer duurt dan verwacht bij een derde is er complete rust en doet Fenja wat voorgesteld wordt. Baarkruk, zij-ligging, rug, handen en knieën. Echt wat een powervrouw. En wat een topteam, ze zijn zo op elkaar ingespeeld en zo lief voor elkaar. Uiteindelijk wordt de kleine geboren terwijl Fenja op handen en knieën zit. Het is prachtig. Echt prachtig! <3 De kleine Yzaira, want zo heet ze, maakt het goed en wordt bij Fenja op de borst gelegd zodra ze zich om heeft weten te draaien.

Wauw, wat ging het snel! Ook al hadden we verwacht dat het persen sneller zou gaan, alsnog ging dit mega vlot. De syntho is er niet eens aan te pas gekomen. Bjorn heeft de eer om het eerste flesje te geven.

Yzaira wordt fijn bij Fenja op bed nagekeken. Ik vind dat altijd zo’n meerwaarde! Zo kan de moeder ook alles goed zien en bekijken. Bjorn kleed de kleine aan en natuurlijk wordt de familie ingelicht. Ongeveer twee uur later ga ik tussendoor even naar huis en ik zorg dat ik vlak voor hun thuiskomst aanwezig ben. De familie van Fenja is er dan al en 4 v.d. 5 kindjes die daar rond rennen heb ik geboren mogen zien worden. 1 helaas niet door C… Het is altijd zo gezellig met deze familie! Wanneer Yzaira met haar ouders thuis komst is iedereen natuurlijk blij, de zussen en nichtjes en neefje zijn trots. Het is echt leuk! De familie van Bjorn komt even later ook nog en daarna is het voor mij tijd om weer naar huis te gaan. Het was een mooie dag! Een hele mooie dag!