Geboortereportage Mae-Lynn | Steenwijk | Heerenveen | Zwolle

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage Mae-Lynn | Steenwijk | Heerenveen | Zwolle

Geboortereportage Mae-Lynn | Steenwijk | Heerenveen | Zwolle

Wanneer ik een berichtje krijg van Kirsten over of ik nog ruimte heb voor een geboortereportage, dan vult zij hiermee mijn laatste plekje in 2019. We maken kennis op de dag dat ik een rondleiding heb op de OK van het Isala ziekenhuis in Zwolle (ja ik heb nu dus een contract met Isala en mag mee met geplande keizersnedes!) Maar goed, terug naar Kirsten, ze wonen in Steenwijk, dus ik kan de kennismaking mooi combineren zo.

De bedoeling is dat Kirsten in Zwolle gaat bevallen. Ze is 28 december uitgeteld. Het kan dus zomaar een kerstkindje worden, of een oud&nieuw kindje. Dat laatste heb ik nog niet eerder meegemaakt, een kerstkindje mocht ik wel ooit geboren zien worden. Maar deze kleine meid meld zich al voor de feestdagen, namelijk op 23 december. Op 22 december in de avond krijg ik een Whatsapp van Kirsten, de vliezen zijn gebroken. We spreken af wanneer ze mij belt en dat ze updates via de App stuurt (zolang ik nog niet hoef te komen dus) In de ochtend krijg ik bericht dat ik mag gaan rijden, Kirsten heeft 4cm ontsluiting en pittige weeën. Uit haar appjes maak ik op dat ze het echt zwaar heeft en moeite heeft met het opvangen. Al snel nadat ze me appt dat ik mag komen verteld ze da Zwolle vol ligt. Hierdoor wijken ze uit naar Heerenveen. En zo komt het dat ik op 23 december ineens in Friesland sta haha. Ik word allerhartelijkst ontvangen, de moeder van Kirsten is ook aanwezig bij de bevalling. Lijkt me zo bijzonder om bij de geboorte van je kleinkind te mogen zijn! <3 En terwijl ik bang was een Kirsten aan te treffen die er doorheen zou zitten, ligt er een uiterst rustige vrouw die haar weeën ontzettend goed op weet te vangen. Ze heeft pijnbestrijding d.m.v. een pompje, de ruggenprik is wel ‘besteld’, maar ze sturen de anesthesist weer terug zodra hij er is, omdat het ontzettend goed gaat. Rond 8.50 uur zit ze al op 8cm ontsluiting, dat gaat goed! Ik ga even nog snel wat eten halen en even plassen. Als ik 15 min later terug kom heeft Kirsten al persdrang. en om 9.36 uur word Mae-Lynn al geboren, Wow!!! Maar echt, wow! Wat ging dit mooi zeg!

Mae-Lynn wordt niet heel lang na de geboorte voor het eerst aangelegd, alsof ze het al maanden doen samen. Maar echt, zo ongelofelijk. Als ze lang genoeg aan de ene kant gedronken heeft draait Kirsten haar zelf om, 1 hap aan de andere kant en Mae-Lynn drinkt verder. Wat een natuurtalentjes. Borstvoeding gaat echt niet altijd zo gemakkelijk, ik sta er echt van te kijken.

Mae-Lynn wordt nagekeken, opa en tante komen nog langs en daarna vertrek ik ook weer richting Winterswijk. Ik ben rond 14 uur al weer thuis, ongelofelijk. Even op en neer naar Friesland en een geboorte vastleggen. Wauw. Thuis word ik opgevangen met een door mijn man en kinderen zelfgemaakte taart en een glas wijn haha. Ja, de geboorte van dit meisje was mijn laatste van 2019 en dus ben ik met de feestdagen vrij! Ook best fijn haha. Kijken jullie mee?