Geboortereportage Lichtenvoorde

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage Lichtenvoorde

Geboortereportage Lichtenvoorde

In augustus verwacht dit leuke stel, wie graag anoniem willen blijven, hun tweede kindje. Het is dinsdag als ik van mijn broertje of schoonzusje de vraag krijg of ik nog mee ga volksfeest vieren aankomend weekend. Ik zeg van niet, want ik sta op wacht voor 3 geboortes. Met de moeder uit Lichtenvoorde app ik gekscherend dat woensdag wel een mooie dag is om te bevallen. Haar oudste is dan naar de kinderopvang en we zeggen “10 uur doen dan maar?” Wanneer ik dinsdagavond een whatsapp bericht krijg van een andere moeder waarvoor ik op wacht sta, dat haar bevalling begonnen is, vergeet ik onze gekscherende afspraak eigenlijk alweer. Voor de zekerheid app ik mijn back-up fotograaf Yvonne Glaser dat een van de drie bevallingen begonnen is. Ik rij om half twee in de nacht naar Nijmegen, omdat de bevalling doorzet. Wanneer ik rond 5.15 uur uur op mijn horloge doorkrijg dat ik een whatsapp ontvang en ik zie de naam van de vader in Lichtenvoorde staan slaat mijn hart even over. Dit kan maar 1 ding betekenen. Ik pak snel mijn telefoon en lees “Hallo Rayke, we hadden afgesproken; niet tijdens volksfeest (dat gaat lukken), maar ook 10 uur ’s ochtends. Dat is nog even afwachten….. Vannacht om 3.45-4.00 uur zijn de vliezen gebroken. De weeën volgen elkaar al regelmatig op. De verloskundige komt zo een bezoekje brengen. Ben je vast op de hoogte. Groetjes ..”

Ik schiet toch enigszins in de stress, voel een enorm baal moment en schakel meteen. Ik vraag of ze willen dat ik een back-up stuur, gezien het feit dat degene waar ik op dat moment ben een uur geleden 4 cm ontsluiting had. Dat lijkt hen wel het beste en dus bel ik Yvonne op. Omdat ze niet meteen opneemt gooi ik ook meteen een whatsapp in onze noodapp van geboortefotografen. Te ongeduldig natuurlijk, gevolg: 3 extra fotografen wakker en Yvonne appt me dat ze zich aan gaat kleden. Ik stuur zowel haar als de ouders elkaars gegevens en voel meteen dat er een enorme druk van mij afvalt. Het is goed geregeld. Yvonne gaat, dus dit komt helemaal goed <3

Uiteindelijk bevalt de moeder waar ik ben rond kwart voor 10 en de moeder waar Yvonne is rond negen uur. Ik had het dus in geen geval zelf kunnen doen. Wat ben ik blij met Yvonne op dit moment! Helaas moeten de ouders alsnog naar het ziekenhuis i.v.m. een niet loslatende placenta. Zelf ben ik wegens omstandigheden ook pas rond vier uur weer thuis. Ik spreek met de ouders in Lichtenvoorde af dat ik de andere dag even langs kom, dan kan ik ook nog foto’s maken van hen vieren samen. Dat is er op de dag zelf niet meer van gekomen, omdat ik zelf zo laat thuis was. Maar geloof het of niet, die andere dag zal ik wederom niet naar ze te kunnen, omdat mijn derde moeder aan het bevallen is. Om 7.15 uur word ik gebeld dat ze 5 cm ontsluiting heeft, en dus ga ik rijden. Ik spreek met de moeder in Lichtenvoorde af dat ik alsnog kom als ik een beetje op tijdteug ben. Helaas (vooral voor de barende natuurlijk) vlotte de bevalling totaal niet en had ze 12 uur later nog steeds 5cm ontsluiting. Uiteindelijk was ik van die geboorte om 1.30uur weer thuis. Op de minuut af 48 uur later dan ik vertrok voor de 1e geboorte. Wát een marathon was dit! Ik ben helemaal kapot haha. Met de ouders in Lichtenvoorde spreek ik af dat ik na het weekend kom. En ik app mijn broertje/schoonzusje dat ik aanwezig ben tijdens ht volksfeest haha!

Wanneer ik na het weekend dan eindelijk kennis kan maken met hun prachtige zoon, maar ik uiteraard alsnog foto’s van hun vieren. We kletsen over hoe het gelopen is en ik krijg van de ouders terug dat ook zij heel erg blij waren met yvonne. En dat het zo goed en fijn en snel geregeld was. En dat is natuurlijk heel goed om te horen.

Lieve Yvonne, nogmaals ontzettend bedankt! De foto’s zijn dus door Yvonne gemaakt, de edit heb ik gedaan.

Team work makes the dream work.