Geboortereportage Lichtenvoorde – Winterswijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage Lichtenvoorde – Winterswijk

Geboortereportage Lichtenvoorde – Winterswijk

Geboortefotografie Lichtenvoorde/ Winterswijk

De geboorte van N.

Ergens in de nazomer van 2018 ga ik bij L en W langs voor een kennismakingsgesprek. Het is een superfijn gesprek en ze zijn erg enthousiast. Eigenlijk al voordat ik überhaupt geweest was volgens mij 😛

L is in februari uitgeteld en via Instagram hebben we af en toe eens contact als ze reageert op een foto of een instastory. Zo leuk om te merken dat ze zo veel zin heeft in de bevalling en er zo naar uit kijkt. Ik krijg er zelf ook helemaal zin in. Wanneer ze net 39 wkn zwanger geweest is app ik haar om te vragen hoe het met haar gaat. Alles gaat goed, maar ze heeft al wel een aantal dagen last van voorweeen. Dit is 7 februari. Op zondag 10 februari word ik wakker en zie ik dat ik een WhatsApp gekregen heb van L. De bevalling is begonnen! Yes! Het is 6.30 uur en ze heeft 1 a 2 cm ontsluiting, is nog gestript en heeft rug weeën. En dat is natuurlijk geen pretje. Rond half 11 komt de verloskundige terug. Helaas is er dan nog weinig veranderd. Ze spreken af dat ze om half twee terugkomt om te kijken hoe het er dan voorstaat, maar ook dat als er geen vorderingen zijn, ze wellicht beter naar het ziekenhuis kunnen gaan en misschien zullen kiezen voor een ruggenprik, want de rug weeën zijn echt pittig.

En eigenlijk is dat ook wat er gebeurt, om half twee is alles nog hetzelfde en vertrekken ze naar het ziekenhuis voor een ruggenprik en weeën opwekkers. Zelf ga ik nog even naar de verjaardag van mijn zus, gek genoeg zat ik daar een jaar geleden op zondag (alleen dan de 11e) ook taart te eten en wist ik ook toen dat er een kindje onderweg was. Om half vijf krijg ik een app dat ze 3 cm heeft en dat de weeën opwekker hun werk doen en de ruggenprik ook. Superfijn. Ik ben eten aan het koken en word gebeld: “L heeft 9 cm ontsluiting” Het is nog maar een uur later dan het appje dat ik kreeg dat ze 3 cm had! Wowie haha! Ik vertrek naar het ziekenhuis! Daar aangekomen is W nog lekker aan het eten, L heeft ook een cracker met kaas voor zich liggen, maar ik heb al zo’n vermoeden dat die blijft liggen…

L heeft vrij snel volledige ontsluiting, maar omdat ze nog geen persdrang heeft moet/mag ze de weeën rustig wegzuchten. De ruggenprik wordt uit gezet, zodat L hopelijk wel persdrang krijgt. Tot die tijd blijft ze de weeën goed en rustig wegzuchten, en wanneer er iets persdrang is, mag ze al wat mee persen. En dat dit erg zinvol is merken we wanneer ze opnieuw kijken of L al actief mee kan persen, want op dat moment zijn er al haartjes te zien! Een kwartier later wordt de prachtige dochter van L en W geboren.  <3 Wauw, de kamer is gevuld met zo veel emoties. Blijdschap, opluchting, vreugde en heel veel liefde. Ik moet mijn eigen tranen wegknipperen vanachter mijn camera. Wat een mooi stel zijn ze samen en wat is L een powervrouw. De kleine gaat al vrij vlot aan de borst, wat goed gaat. Ik vind het altijd zo bijzonder, die rust en roes die er een kamer hangt na de bevalling.

Nadat De kleine is nagekeken en aangekleed, en de familie gebeld is, ga ik naar huis. Wat een prachtige bevalling was het en wat een lief gezin! <3