Geboortereportage | Lichtenvoorde – Winterswijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage | Lichtenvoorde – Winterswijk

Geboortereportage | Lichtenvoorde – Winterswijk

Wanneer ik een berichtje krijg van L dat zij en W hun tweede kindje verwachten en of ik de geboorte weer vast wil komen leggen, maakt mijn hart een sprongetje. Yes! Ja natuurlijk wil ik dat! Ze verwachten hun kindje in eind april 2021. Het is een drukke maand voor mij, 3 terugkerende ouders en een tweelinggeboorte. Normaal neem ik niet 4 geboortes aan, maar voor terugkerende ouders en bucketlist geboortes (zoals een tweeling bevalling) maak ik dus wel uitzonderingen. Op 3 mei is het zo ver, de bevalling is begonnen. Ik krijg een whatsapp van W dat het flink rommelt. Het is dan 22.50 uur. Hij stuurt ook een foto van de weeën app en ik vraag me af of ik niet alvast moet rijden. Maar de verloskundige is onderweg, dus we spreken af dat we even afwachten wat zij zegt, zij is er rond 23 uur en om 23.30 uur krijg ik bericht dat ze 2-3cm heeft en dat ze gaan proberen het zichzelf wat gemakkelijk te maken en proberen de weeën zo goed mogelijk op te vangen. De verloskundige komt om 2 uur terug… Tenminste. Dat was de bedoeling. Ik ging naar bed en kreeg om 00.39uur een bericht dat de verloskundige toch al om 1 uur komt en dat L waarschijnlijk naar het ziekenhuis gaat daarna. Ik geloof dat de touchering dan 4 cm is, maar dat weet ik niet helemaal zeker meer. Ze besluiten inderdaad naar het ziekenhuis te gaan. Om 1.44uur word ik ineens gebeld, dat ik NU moet komen. Ik hoor L op de achtergrond en weet, ik moet racen! Ik sprint naar beneden, waar onze oudste twee jongens nog op de bank zitten te chillen haha! Ik race naar het ziekenhuis, gelukkig maar 5 minuten hier vandaan en als ik de verloskamer in kom zie ik dat ik gelukkig nog net op tijd ben! Net op tijd ja, want nog geen 15 minuten na mijn aankomst wordt er een prachtig meisje geboren! <3

Het is weer net zo mooi als bij de geboorte van hun oudste dochter, zo prachtig! De sfeer is super fijn in de verloskamer. W en L genieten zichtbaar, de kleine drinkt meteen goed aan de borst, natuurtalentjes hoor 😉

Wanneer de kleine nagekeken en aangekleed is vertrek ik weer naar huis. Ik denk dat ik rond half vijf in bed lig en om 8 uur heb ik afgesproken bij L en W thuis om de eerste ontmoeting met grote zus vast te leggen. Zo leuk, als ik aankom weet ze nog van niets. Het is een super leuke eerste ontmoeting <3 Moe, maar meer dan voldaan ga ik weer richting huis. Oh wat was de afgelopen maand fijn, na 5 maanden alleen maar annulering i.v.m. C, nu eindelijk weer geboortes vast mogen leggen! Zo mega fijn!

*Foto’s geplaatst met toestemming