Geboortereportage Harderwijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage Harderwijk

Geboortereportage Harderwijk

Op een stormachtige dag begin 2022 ontmoet ik V&M (zij willen graag zonder namen in de blog) in het hotel in Duiven voor een kennismakingsgesprek. Omdat ze wat wat verder weg wonen, maar wel graag persoonlijk willen af spreken hebben we voor deze locatie gekozen. En omdat mijn dochter de dag erna vrij is, neem ik haar mee en maken wij er een leuk uitje van door daar te overnachten. (uiteraard gaat ze niet mee met de kennismaking zelf, maar neemt ze intussen een heerlijk warm bad haha)
Met V&M heb ik een hartstikke leuk en ontspannen gesprek. Het klikt goed en ze besluiten dat ze mij graag willen boeken. Super leuk! V is April uitgeteld, we gaan elkaar dus over een paar maandjes weer zien.
In maart krijg ik bericht van M. Het blijkt dat V zwangerschapsvergiftiging heeft en uiteindelijk wordt het besloten om haar rond de 37 weken in te gaan leiden. Er wordt eerst een ballonnetje geplaatst op maandag en op woensdag kunnen ze starten met de weeën-opwekkers. Rond twaalf uur rij ik er naartoe. De weeën beginnen langzaam te komen. Eerst kunnen we nog rustig wat kletsen en lachen en gaan V en M nog even een kaartspel spelen. Wanneer de weeën heftiger worden stoppen ze er mee. V beweegt veel, loopt kleine stukjes, zit op de bal, hangt over bed. Je kunt zien dat ze goed voorbereid de bevalling in gegaan is. De weeën worden steeds heftiger en V heeft steeds minder rust tussen de weeën door. Ze heeft het zwaar en ondanks dat dit absoluut niet haar planning was, wil ze toch graag een ruggenprik. En dat is ook oke, de kracht van het voorbereiden is weten wat je opties zijn. Hiervoor gaan ze naar beneden, ik ga intussen even wat eten, omdat ik niet mee mag. Wanneer ze terug komen hoopte ik een ontspannen V te zien, maar helaas lijkt de ruggenprik niet haar werk te doen. Het is heel vervelend om te zien dat ze nog steeds zo veel pijn ervaart en eigenlijk geen rust meer tussendoor heeft. Gelukkig gaan ze ruggenprik opnieuw zetten, dit keer komt de anesthesist op de kamer. En nog gelukkiger, hij werkt! V heeft eindelijk rust en kan zelfs even slapen. Zo ontzettend fijn. Een heerlijk relaxt muziekje op de achtergrond maakt dat de kamer ineens vol rust is. De lampen gaan zo goed als uit en V kan echt even bij komen terwijl de weeën hun werk doen.
Op den duur krijgt V een drukgevoel en voelt ze de weeën ook weer beter. Ze mag gaan persen. Tussendoor voelt ze zelf al aan het hoofdje van de kleine. Echt, wat een power deze vrouw. A wordt geboren en wat een prachtig meisje is het. <3 Alles gaat zo natuurlijk, het aanleggen, het voeden. De familie wordt gebeld wat een hoop gezelligheid in de kamer brengt. M kleed de kleine meid zelf aan en wanneer dit gebeurt is ga ik richting huis, moe want het is inmiddels half vijf geweest, maar vooral enorm voldaan en blij. Wat een geweldig werk heb ik toch! <3