Geboortereportage Gijs | Kootwijkerbroek

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage Gijs | Kootwijkerbroek

Geboortereportage Gijs | Kootwijkerbroek

Wat een prachtige bevalling was dit! Het was 17 juli toen Eline gestript werd. In de loop van de avond krijg ik een berichtje dat het er wel op lijkt at het begonnen is. Het is dan ongeveer half negen. Ik hoef nog niet te komen, maar dan weet ik in ieder geval dat het eraan zit te komen. Om 22 uur vraag ik hoe het ervoor staat en of ik nog kan gaan slapen ja of nee. Eline geeft aan dat ik nog kan gaan slapen. Ik val altijd net iets onrustiger in slaap als ik weet dat ik waarschijnlijk op pad moet, maar het lukt gelukkig wel. Het is 5.30 uur als Harm mij belt. Het zet goed door en ik mag hun kant op komen. Hij klinkt nog wel rustig. Ik ga uit bed, trek mijn kleren aan, smeer een cracker en zet een bak koffie voor onderweg. Net als ik wil vertrekken, 20 minuten na zijn telefoontje, belt hij opnieuw. “Ik denk dat je moet gaan gassen, want ze heeft al 9 cm” … Ik schiet in de stress, shit denk ik meteen, als ik maar op tijd kom! Het is meer dan uur rijden. In het begin wordt ik even een beetje opgehouden door een langzaam rijdend voortuig, maar daarna kan ik goed doorrijden. Wanneer ik de woning binnenstap zijn mijn oren meteen gespitst, hoor ik al een baby?? Al vrij snel hoor ik Harm iets zeggen waardoor ik weet dat ik in ieder geval nog op tijd ben! Gelukkig! Ik pak mijn camera en sprint naar boven. Daar zie ik Eline die hard aan het werk is. Ze zit in bad en is zichtbaar op het laatste stukje. In verschillende houdingen is ze aan het persen, wat doet ze het goed. Langzaam maar zeker komt de kleine lager en wanneer de kleine dan geboren wordt is de euforie groot! Wat een blijdschap en trots. Het is nog een verrassing wat het geslacht van de kleine is. De meningen zijn verdeeld, maar Harm had het goed, het is een jongen, Gijs! De reactie hierop is zo mooi en leuk! Heerlijk, wat hou ik toch van dit werk!

Eline en baby Gijs gaan uit bad naar de slaapkamer, waar de placenta nog geboren moet worden. Harm mag ook lekker huid op met Gijs en dat maakt het beiden zichtbaar rustig haha, heerlijk toch! Wanneer Gijs nagekeken is gaat hij nog weer lekker huid op huid bij Eline. En dat bevalt ze goed, dus zij knuffelen lekker nog even verder en ik vertrek na ongeveer 2 uur weer richting huis. Wat een mooie, fijne, zonnige zondagochtend! Gelukkig had ik mijn korte broek mee, want het was hot in de auto. Dus even snel van broek wisselen en op naar huis. Lieverds, geniet samen! <3

Foto’s geplaatst met toestemming verloskundige Miriam van Matea en Kraamverzorgster Janet Kraamzorg