Geboortereportage Fos | Winterswijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage Fos | Winterswijk

Geboortereportage Fos | Winterswijk

Wanneer Maike net zwanger is ontvang ik een berichtje van haar. Het is nog een geheim voor de buitenwereld, maar ze wil heel graag dat ik bij de bevalling ben, en contact mij dus al vrijwel meteen. Ik vind het stiekem altijd zo leuk als ik deel uit maak van zo’n mooi en intiem geheimpje.. Later in de zwangerschap hebben we een kennismakingsgesprek en daarna hebben we via de app zo nu en dan contact. Aan het einde van haar zwangerschap krijgt Maike te horen dat ze ingeleid zal gaan worden. Dit moet ze even een plekje geven, eigenlijk lijkt het haar meer onrust te geven. In overleg besluiten we dat ik ook op tijd in het ziekenhuis kom op de dag van de inleiding, op deze manier hoop ik dat ze in ieder geval die onrust kwijt is. Wetende dat een inleiding, helemaal voor de 40 weken en bij een 1e kindje, wel wat langer kan duren. Als ik aankom bij het ziekenhuis zie ik hun bedrijfsbusje al staan en uiteraard is dat het begin van deze geboortereportage. Als ik de kamer binnenkom is het nog goed te doen, de weeën. Maar het duurt niet super lang voordat de weeën toch echt wel pittig beginnen te worden. Maike is ontzettend misselijk, wat natuurlijk heel naar is. Nadat ze inderdaad heeft moeten spugen gaat ze onder de douche. De weeën komen snel op elkaar en ze heeft het zwaar. Er wordt besloten toch voor een ruggenprik te gaan. Echt heel lang heeft ze geen profijt hiervan, want ze gaat gewoon heel erg snel. De ontsluiting vordert heel goed en iets voor 1 uur wordt hun prachtige zoon Fos al geboren! Jeetje, dat ging snel! Wat een prachtig ventje is Fos en wat zijn Maike en Chris trots <3 Zo mooi om te zien dat hun diepste wens nu dan echt geboren is. En dat ik er bij mocht zijn om het vast te leggen. Tijdens de bevalling hadden we het gehad over welk liedje er gedraaid zou worden op het moment van geboorte tijdens het foute uur van Qmusic. Gekscherend hadden ze het al over ’the ring of fire’ hahaha, ik hou van die humor. Het werd trouwens just say hallo van Rene Froger. En naast de normale beschuit met muisjes werden er uiteraard ook regenboogmuisjes geserveerd! Hoe leuk is dat?!

Ik heb er enorm van genoten! Lieverds, geniet van elkaar!