Geboortereportage Ezra | Rouveen

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage Ezra | Rouveen

Geboortereportage Ezra | Rouveen

Tijdens de kennismaking vertelde Margriet mij al dat ze een snelle bevaller is. En haar andere twee kwamen eerder dan e uitgerekende datum. We kletsten gezellig en spraken af dat ze mij zo snel mogelijk zou bellen zodra het begonnen was. De uitgerekende datum verstreek. Er kwam c.. om de hoek kijken en die was gelukkig ook op tijd weer weg. Een inleiding werd al besproken en dat zou echt ontzettend zuur zijn, want op dat moment laat het zkh nog geen extra persoon toe tijdens de bevalling. Wanneer ze op controle zijn, 11 dagen na de uitgerekende datum, mogen ze ook blijven zodat ze de andere dag kunnen gaan inleiden. Margriet wil graag dat ze haar nog de kans geven om toch thuis te kunnen bevallen en gaat dus naar huis met de afspraak dat ze de andere dag terug komt. Die nacht wordt ik wakker van 3 appjes. Het is Margriet die aangeeft dat ze denkt dat de bevalling wel begonnen is. Ik stel voor om toch maar alvast te gaan rijden, omdat ze zo snel ging de vorige keren. Dat vindt ze een goed idee. Waneer ik nog ongeveer 20 minuten moet rijden zie ik een whats-app bericht in mijn beeldscherm. De kleine is al geboren. Iets meer dan een half uur nadat ze mij ge-appt had. Dat had ik in geen mogelijkheid kunnen halen dus.
Wanneer ik aankom vertellen ze het hele verhaal. Margriet stond onder de douche toen Ezra geboren werd. Haar man was beneden en de verloskundige was ook nog niet aanwezig (zij was ook pas later gebeld). Het moet schrikken geweest zijn voor de vader van kleine Ezra, want hij trof zijn vrouw onder de douche aan, in een plas bloed met baby op de grond. En ja, water en bloed samen, dat oogt vaak extra heftig. Toch lijkt het goed te gaan met Ezra. Hij ligt heerlijk bij zijn vader op de borst, huid op huid. Margriet heeft last van naweeën en er moet gehecht worden, waardoor ze het fijner vind dat Ezra niet op haar ligt. Ze proberen het nog wel twee keer, ook om hem aan te leggen, maar ze krijgt veel last van naweeën.

Ezra heeft door de val wel een bult op zijn hoofd en dus wordt er voor de zekerheid overlegd met de kinderarts. Dit gebeurt wanneer we de ouders even alleen laten en bij laten komen. Vlak ervoor is Ezra getemperatuurd, hij is ook niet helemaal op temperatuur. De kinderarts wil hem wel graag even zien. Ze hoeven niet met spoed te komen, maar wel nu klaar maken en die kant op. En wanneer de temperatuur niet omhoog gaat, de ambulance bellen. Helaas is deze nog steeds aan de lage kant en dus wordt toch de ambulance gebeld. Niet met spoed. Ook Margriet moet zich dus klaar maken voor vertrek naar het ziekenhuis. Ze wil zich graag zelf opfrissen in de badkamer. De kraamverzorgster begeleid haar. Helaas krijgt Margriet dan ineens een fluxus en is er ineens veel spanning. Ze valt soms weg en er wordt een tweede ambulance gebeld. Deze wel met spoed. Echter komt intussen de ambulance voor de kleine er al aan, de zorgmedewerkers schakelen meteen en richten zich meteen op de moeder. Omdat er veel hectiek was en de kraamverzorgster de verloskundige moest assisteren bij de moeder (toen ze de kleine aan het aankleden was) heb ik de kleine maar voorzichtig verder aangekleed. Hij hoefde alleen nog maar zijn armpjes door de mouwen, sokjes aan en weer lekker in de omslagdoeken. (vader was druk met spullen pakken intussen) De ambulance met trio 1 wordt intussen gebeld dat er geen prioriteit meer is, omdat de andere die al overgenomen heeft. Voordat ze naar het zkh gaat krijgt ze nog even een snelle kus van de kleine en wij wachten rustig af tot de tweede ambulance er is. Wanneer Ezra en zijn vader ook weg zijn praat ik nog even na met de kraamverzorgster en ga ik daarna ook weer naar huis. Beduusd. want het was echt wel even heel hectisch ineens. Gelukkig kreeg ik thuis bericht dat het met beide goed ging. <3