Geboortereportage Eibergen \ SKB Winterswijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboortereportage Eibergen \ SKB Winterswijk

Geboortereportage Eibergen \ SKB Winterswijk

Het is zo leuk als je voor een tweede keer de bevalling mag fotograferen voor ouders. N en J zag ik in de afgelopen jaren al vaker dan alleen bij de geboorte van de oudste, super leuk dus! Op 15 November heb ik eigenlijk een ledenvergadering met de beroepsvereniging Geboortefotografen.com

Ik krijg die ochtend een berichtje van N dat ze sinds 4 uur wat krampen heeft, nog wel onregelmatig. Ik besluit om niet naar de vergadering te gaan, omdat deze anderhalf uur bij mij vandaan is. Rond half 12 krijg ik bericht dat ze het gevoel heet dat het nu wel doorzet en dat de verloskundige zo komt. Ze heeft na decheck 2 a 3 cm ontsluiting. Helaas heeft N rond 16.00 uur nog steeds 3 cm en gaan ze naar het zkh. Een uur later zit ze op 4 cm en krijgt ze een ruggenprik. Om 18.10 uur krijg ik bericht dat ik mag komen. Ik pak mijn spullen en vetrek naar het zkh, waar ik zo’n 10 minuten later ben.

Op de kamer tref ik een relaxte mama aan, de ruggenprik doet duidelijk heel goed zijn werk. We kletsen wat en eigenlijk denk ik dat het nog wel even duurt, zo relaxt is ze. Ik maak wat foto’s en vraag of ze echt helemaal niets voelt. Aan de CTG lijk ik namelijk af te kunnen lezen dat ze wel eens persweeen kan hebben. Ze geeft aan dat ze geen pijn voelt, maar wel druk van onder.. En eigenlijk bemoei ik me nooit met een bevalling, maar ik zeg toch voorzichtig dat ze dan misschien wel even op de knop kan drukken voor de zekerheid, dat ik haar niet blij wil maken met niks, maar dat het best kan zijn dat het ineens toch sneller gegaan is. Ze drukt en de vk en verpleegkundige geven ook aan dat ze al verandering zagen in de CTG. Na een controle wordt bevestigd, 10cm! Omdat ze nog niet volle persdrang heeft, wordt eerst de ruggenprik uitgezet en kan het kindje zo ook nog wat verder zakken. Inmiddels is het rond 19.15 uur denk ik.. Uiteindelijk wordt er om 20.02 een prachtig mannetje geboren, wauw! Wat ging het snel ineens! <3

De kleine en mama maken het goed, hij wordt nagekeken, gewogen en opa & oma en een trotse oom en tante komen nog langs en daarna vertrek ik samen met hen het zkh. Ik kom later nog weer een keer bij N&J voor een kraamreportage <3

Ik mag de complete reportage met jullie delen, maar ik zal me beperken tot een aantal foto’s 😉