Geboortereportage Almelo

Geboortereportage Almelo

Wanneer deze mama nog maar net 38 weken zwanger is krijg ik van haar een WhatsApp dat hun dag vrij onrustig begonnen is. Ze heeft om 9 uur een controle in het ziekenhuis, dus we wachten dat af. Om ongeveer 10.15 uur krijg ik een WhatsApp dat ze weer thuis is met 3 cm ontsluiting en dat ze contact op moet nemen als de weeën heftiger worden. We wachten dus ‘geduldig’ af.. Het is nog niet zeker of ik er bij mag zijn, dus ook dat is nog heel spannen. om 11.35 uur krijg ik een app dat ze onderweg zijn naar het ziekenhuis voor een CTG controle en aan de hand daarvan hoort ze of ze wel of niet moet blijven. Ze voegt er nog wel aan toe dat ze wel zeker weet dat dit weeën zijn . Normaal gesproken zou ik dan toch alvast gaan rijden, helemaal omdat ik weet dat ze een vlotte bevallen is, maar omdat het nu nog helemaal niet zeker is of ik welkom ben, wacht ik toch maar af tot na de CTG.

Ik app haar het volgende terug: “Top, Spannend! En succes! Ik heb om 12 uur een sportafspraak staan (ja alles moet op afspraak he), ik ga gewoon en kan gewoon vanuit daar vertrekken als het nodig is, heb de telefoon en camera’s bij me. En deo :P.”

Als antwoord krijg ik: “hahaha anders mag je de mijne wel lenen”

“haha als het nodig is zeg je het maar”

Ik ga sporten, telefoon bij de hand, letterlijk. Om 12.31 uur krijg ik een app dat ze gaan overleggen en om 12.35 uur krijg ik groen licht. Yes!!! 5 minuten later rij ik weg. In sportkleding dus ja. Lichtelijk gespannen kom ik in de verloskamer aangesneld, gelukkig nog geen baby! Ze heeft wel goede weeën en op een gegeven moment wordt er overlegd wat ze wil. Vliezen breken, met de kans dat het dan heel snel gaat ineens, of nog afwachten. Ze kiest voor het breken van de vliezen. En wat we eigenlijk allemaal verwacht hadden gebeurt ook, het gaat ineens heel snel. Wow! Echt bizar en hoe blij ben ik dat die vliezen niet al gebroken zijn toen ik nog niet aanwezig was..

Wat een heerlijke bevalling dit. Sowieso voor mij als geboortefotograaf best fijn, lekker overdag, mooie lichte verloskamer, vlotte bevalling. Soms zit alles mee he haha. Nadat de kleine lekker een tijd geknuffeld heeft met mama, nagekeken is, aangekleed en gevoed gaat hij knuffelen met papa, mama mag douchen en dan hup, naar huis. Ik ga nog met ze mee om hier de eerste ontmoeting met de grote broers vast te leggen 🙂 Zo leuk! En dan ga ik eind van de middag/begin van de avond weer terug naar huis. Wat een genieten.