Geboortefotograaf boeken?

Rayke geboortefotografieBlogGeboortefotograaf boeken?

Geboortefotograaf boeken?

Het komt steeds vaker voor dat ik vrouwen hoor zeggen dat ze een geboortereportage prachtig vinden, maar ze zelf niet graag op on-charmante wijze op de foto gaan… Vooropgesteld dat ik niets on-charmant vind aan iedere foto die ik maak, begrijp ik wel wat deze vrouwen bedoelen. De foto’s waarop duidelijk te zien is dat een vrouw pijn heeft en keihard aan het werk is, zijn voor sommige vrouwen niet gewenst. Zij willen zichzelf niet op die manier terugzien, ondanks dat je weet dat pijn bij een geboorte hoort.

En dat is geen probleem! Jullie wensen staan namelijk centraal wanneer je een geboortereportage boekt bij mij. Zelf vind ik foto’s waarop een vrouw duidelijk hard aan het werk is vaak enorm sterke platen, maar het gaat niet om mij natuurlijk. Wanneer jij of jullie wensen dat ik geen of zo weinig mogelijk foto’s maak van de momenten waarop jij flink in je weeën zit, dan fotografeer ik daar dus omheen. Ik focus me dan enkel op details, op overzichtsfoto’s en op de tussenpozen waarop je even tot adem komt.

Een geboortereportage is zo veel meer dan geknepen gezichten.

En toch willen veel vrouwen wel gewoon alles vast gelegd hebben en helpt het ze ook weer om terug te zien op beelden dat ze inderdaad hard gewerkt hebben, het bevestigd vaak een bepaald gevoel, maar dit geldt niet voor iedereen en het zou jammer zijn dat je geen geboortereportage boekt, omdat je denkt dat dit erbij hoort en sowieso vast gelegd wordt.

Wanneer je mij als geboortefotograaf wilt, dan bespreken we tijdens de kennismaking jullie wensen. En mocht je dan alsnog beslissen om mij niet te boeken, dan is dat geen probleem, want een kennismaking is altijd vrijblijvend. Vooropgesteld staan jullie wensen centraal en zal ik mijn uiterste best doen om daaraan te voldoen. Ik denk dat onderstaande recensies weergeven hoe ik ook wil dat mensen het ervaren om mij bij de bevalling te hebben.

“Prachtige foto’s van ons wondertje. Heel bijzonder dat zij onze bevalling/keizersnede foto’s heeft gemaakt tot echte kunstwerken.

Wij hebben bijna niet gemerkt dat zij aanwezig was, zeer professioneel en een heel lieve, prettige dame.”

“Supermooie foto’s! Goede communicatie en ze was op tijd bij ons. Ze was onzichtbaar, stil en professioneel. We hebben alle foto’s binnen 2 dagen gekregen. Ik kan haar aanraden. Dankjewel Rayke.”

“Alweer een tijdje geleden dat de bevalling van Noud is gefotografeerd, even getwijfeld of we het moesten doen maar tot op de dag van vandaag geen spijt van! We hadden ons geen mooiere foto’s kunnen wensen en nog steeds genieten we iedere van de foto’s van Noud op je pagina en de foto’s die we thuis hebben. Onze ervaring met Rayke erbij tijdens de bevalling: Het voelde in ’t begin even onwennig voor ons, maar dit was al snel over. Rayke houdt zich op de achtergrond en laat iedereen zijn werk doen, maar maakt toch supermooie foto’s. Ik zou zeggen bij twijfel, doen! je krijgt er geen spijt van”

“Zo bijzonder en zo mooi! Rayke je hebt echt supermooie foto’s gemaakt van onze bevalling! We hadden dit nooit zelf zo gekund en zijn er ontzettend blij mee! Je hebt de gevoelige plaat zeker weten vast te leggen! Heb de foto’s nu al heel vaak bekeken maar elke keer komen de tranen opnieuw! Rayke ontzettend bedankt! Door gaan hiermee natuurlijk want mocht er bij ons ooit een tweede kindje mogen komen, dan weten we je in ieder geval te vinden 😉 Bedankt!”

“Die prachtige eerste momenten vastgelegd om nooit meer te vergeten”

“Wij hebben echt supermooie foto’s gekregen. Een herinneren die niemand weg kan nemen!”

“Geweldig! Supermooie foto’s. Rayke is op en top professioneel en haar bij je bevalling voelt erg natuurlijk!”

“Super bijzondere en emotionele dag gehad en er zijn foto’s gemaakt die wij nooit zelf hadden kunnen maken! Super blij dat ik Rayke bij mijn bevalling had!”