Rayke geboortefotografieGeboortereportage

Geboortereportage

 

Geboortefotografie

 

Een reportage voor, tijdens en na de geboorte van je kindje. Persoonlijk vind ik een geboortereportage de meest waardevolle reportage die je bij mij kunt boeken. Het hele proces is zo intiem en een geboorte is zo bijzonder en uniek. De aanloop er naar toe, de geboorte zelf en de eerste uurtjes daarna. Waarom zou je dit niet op een professionele en integere wijze vast laten leggen? En omdat ik zo onopvallend mogelijk zal zijn, zul je amper in de gaten hebben dat ik er ben. Je partner of wellicht iemand anders die jou steunt tijdens de bevalling kan zich volledig op jou richten, je hoeft niet na te denken over het maken van foto’s. Je kunt helemaal in het moment leven en hoeft niet door een schermpje te kijken, dat doe ik voor jou. Je blijft in het moment. Iets wat veel ouders die je voor gingen rust gaf. En ja, natuurlijk kun je zelf ook echt wel een foto maken voor op bijvoorbeeld de familie-app, maar dat je verder vooral gewoon lekker kunt genieten van je kleine, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je later dingen mist op foto, dat is toch heerlijk?

 

Hoe ga ik te werk

 

Wanneer je overweegt om mij als geboortefotograaf te boeken, dan plannen we eerst een kennismaking. Deze kan op verschillende manieren plaats vinden. Bij jou thuis, op een locatie elders, bij mij thuis, telefonisch of via FaceTime. In principe kom ik het liefst bij jou thuis, maar als je een andere voorkeur hebt, dan zijn de andere opties ook mogelijk. Of wanneer ik op wacht sta en jij verder weg woont, dan kan het zijn dat ik een van de andere opties voorstel.

 

Wanneer de klik er is en je besluit om mij te boeken, dan kun je middels een vragenformulier al je wensen nog weer invullen. Dit werkt prettig voor mij. Omdat ik natuurijk meerdere geboorteklanten heb, kan ik zo toch snel en gemakkelijk terug kijken wat jouw persoonlijke wensen zijn. Vanaf 38 weken ga ik voor jou op wacht. 24 uur per dag, totdat de kleine geboren is. Het maakt dan niet uit of je al met 38 wkn bevalt of pas met 42 wkn, ik blijf al die tijd beschikbaar en zal in de gehele periode rekening houden met het feit dat er ieder moment een baby kan komen en ik opgeroepen kan worden. Ook tijdens feestdagen, verjaardagen en weekenden. Mocht het zo zijn dat ik een bepaalde dag niet kan, of vakantie heb, dan zal ik dit uiteraard van te voren doorgeven en dan bespreken we de mogelijkheden w.b.t een back-up fotograaf. Omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging heb ik een goed netwerk ter beschikking, met allemaal professionals en integere geboortefotografen. Vanaf 38 weken hebben we meestal iets vaker contact met elkaar via WhatsApp. Zodra de bevalling begonnen is weet je wanneer en hoe contact met mij op te nemen. Dit bespreken we namelijk tijdens de kennismaking en in het informatie mapje dat je ontvangt staat dit ook nogmaals uitgebreid beschreven. Ik kom zodra jij dit wilt en het maakt voor mij en voor de kosten voor jou niets uit of de bevalling dan nog 2 uur of bijvoorbeeld 15 uur duurt. Ik blijf aanwezig, in de kamer of even apart, maar altijd in de buurt. Na de geboorte blijf ik nog 2 uur om de eerste momenten vast te leggen. Als geboortefotograaf ben ik onopvallend aanwezig en zal ik het geboorteproces niet verstoren. Ik leg alle momenten voor jou op een prachtige en subtiele manier vast. Van overzichtsfoto’s, tot details en natuurlijk alle emoties die een geboorte met zich mee brengt. En dat zijn vaak heel veel verschillende soorten emoties!

 

Na de geboorte

 

Na de geboorte en na het afsluiten van de reportage ga ik naar huis waar ik de foto’s direct veilig stel. Ik fotografeer overigens met een dubbel kaartslot, dit beteken dat de foto’s dus op 2 kaartjes staan, mocht er 1 kapot gaan. En ik heb ook altijd 2 camera’s en lenzen bij me. Extra fijn om te weten voor jou. Na het veilig stellen van de reportage begint het grote werk, namelijk de foto’s selecteren en bewerken. Binnen 24 uur ontvang je een eerste preview.  Mijn bewerking is vaak grotendeels in zwart/wit, maar er zullen ook zeker kleurenfoto’s tussen zitten. Ik denk dat het ongeveer 3/4 zwart wit is en 1/4 kleur. Uiteindelijk ontvang je alle door mij geselecteerde en bewerkte bestanden. Nabestellen of kiezen is dus niet nodig. Meestal ontvang je 150 tot 250 foto’s en dit binnen 3 weken na de geboorte, mits de restfactuur betaald is. Je kiest zelf de foto’s uit voor in het album en geeft deze nummers aan mij door, ik zal vervolgens het album voor je opmaken en bestellen.

 

Gebruik foto’s

 

Het gebruik van foto’s op mijn website, social media of andere kanalen of materialen, gebeurt alleen met toestemming van jou. Natuurlijk vind ik het onwijs tof als ik foto’s mag delen, maar ik accepteer je keuze ook volledig als je geen foto’s wilt laten delen. Deze keus hoef je pas te maken nadat je alle foto’s ontvangen hebt en hiervoor gebruik je het toestemmingsformulier dat je tijdens de kennismaking ontvangt.

 

Geboortefotograaf zijn is een behoorlijk intensief beroep, maar ondanks dat mijn leven tijdens de on-call periode veelal draait om plannen en rekening houden met een aankomende bevalling, zijn de geboortereportages voor mij het allermooiste wat er is. Ik doe het met zo ontzettend veel liefde en plezier!

 

Nog even een paar snelle puntjes op een rij

 

  • Rayke geboortefotografie is gevestigd in Winterswijk en werkt in heel Gelderland en Overijssel en bij uitzondering ook daarbuiten.
  • Ik fotografeer ten alle tijden zónder flits, omdat bij geboortefotografie flitsen niet prettig is.
  • Ik kom bij zowel thuis- als ziekenhuisbevallingen.
  • Het is jouw moment, ik ben er alleen om foto’s te maken. Ik ben geduldig en rustig en neem de dag van de bevalling alle tijd voor jou.

 

Keizersnede 

 

Wanneer er tijdens de zwangerschap besloten wordt dat de bevalling een keizersnede gaat worden, dan kun je mij uiteraard ook als geboortefotograaf boeken. Met het MST in Enschede, het Isala in Zwolle, Meander in Amersfoort en het Elkerliek in Helmond heb ik officieel een overeenkomst en mag ik bij een geplande keizersnede mee de OK op! Ook in het Slingeland ziekenhuis Doetinchem ben ik al twee keer mee geweest tijdens een Keizersnede. In welk ziekenhuis je ook bent, vraag altijd aan je gynaecoloog of een professionele geboortefotograaf aanwezig mag zijn tijdens de sectio. Wanneer dit niet mag, kun je mij alsnog boeken, dan kom ik tijdens de voorbereidingen en blijf ik wachten tot je terug bent om de eerste paar uur vast te leggen. Ook dan is een geboortereportage heel waardevol.

 

 

 

Benieuwd naar alle geboortes die ik vast heb mogen leggen? Kijk dan onder het kopje Geboorteverhalen.

 

De Tarieven vind je hier en wil je meteen een kennismaking plannen dan kun je mij mailen op info@rayke.nl of vul het Contactformulier in. Geen reactie terug ontvangen? Kijk dan even in je spam-box of stuur mij even een whats-app bericht, ik mail namelijk altijd terug en dus is er iets mis gegaan als je geen reactie hebt ontvangen!