Geboortereportage

Rayke geboortefotografieGeboortereportage

Geboortefotografie, een reportage voor, tijdens en na de geboorte van je kindje.

Lees hier meer informatie over de geboortereportage Rayke geboortefotografie

Tijdens de geboorte van je kindje zijn er vaak heel veel dingen die volledig langs je heen gaan. De aanloop naar de geboorte toe, de geboorte zelf en de eerste uurtjes daarna, zijn ontzettend bijzonder en uniek. Waarom zou je dit niet professioneel vast willen laten leggen? Als geboortefotograaf ben ik onopvallend aanwezig en zal ik het geboorteproces niet verstoren. Ik leg alle momenten voor jullie op een prachtige en subtiele manier vast. Van overzichtsfoto’s, tot details en natuurlijk de emoties die een geboorte met zich mee brengt. En dat zijn vaak heel veel verschillende soorten emoties!

Bovendien kan jouw partner of iemand anders die jou tijdens de geboorte steunt, zich ook volledig hierop richten, zonder te moeten denken aan het maken van foto’s. Ik hoor van heel veel klanten dat dit een bepaalde rust met zich mee brengt.

Geboortefotograaf zijn is een erg intensief beroep, ik noem het ook meer een lifestyle.

Informatie geboortereportage:

Vanaf 38 weken zwangerschap sta ik 24/7 voor jou op wacht.

Ik ben 24/7 bereikbaar voor mijn klant, dat betekend ’s nachts, op feestdagen, op speciale dagen, tijdens verjaardagen, kinderfeestjes, enzovoorts. Ik heb altijd oppas achter de hand, het betekend ook dat ik geen alcohol drink gedurende die periode en mijn uitstapjes zullen nooit verder dan 45 min afstand van mijn huis zijn. (anders in overleg) Ook als je pas met 42 weken bevalt, al die weken hou ik met alles rekening op een bevalling die zich ineens aan kan kondigen. Hoe lang een bevalling dan duurt maakt niet uit. Soms is dat 2 uur, soms 12 uur. Omdat je dit van tevoren niet kunt weten en je natuurlijk tijdens de bevalling niet bezig wilt zijn met het financiële plaatje, is de prijs voor iedere bevalling hetzelfde.

Ondanks dat mijn leven tijdens de on-call periode veelal draait om plannen en rekening houden met een aankomende bevalling, zijn de geboortereportages het allermooiste wat er is. Ik doe het met zo ontzettend veel liefde en plezier!

Even een paar kleine belangrijke dingen op een rij:

 • Vanaf week 38 sta ik voor jou ‘op wacht’. Vanaf dan ben ik 24/7 te bereiken.
 • Jullie bepalen zelf vanaf wanneer ik kom, dit kan vanaf de eerste wee, maar kan ook wanneer de ontsluiting al verder gevorderd is. Dit overleggen we tijdens het kennismakingsgesprek. Meestal adviseer ik dat ik bij 5 cm jullie kant op ga.
 • Rayke geboortefotografie is gevestigd in Winterswijk en werkt in Gelderland en Overijssel.
 • Ik fotografeer ten alle tijden zónder flits, omdat bij geboortefotografie flitsen niet prettig is.
 • Ik kom bij zowel thuis- als ziekenhuisbevallingen.
 • Het is jullie moment, ik ben er alleen om foto’s te maken. Ik ben geduldig en rustig en neem de dag van de bevalling alle tijd voor jullie.
 • Na de geboorte zal ik nog ongeveer 2 uur blijven om de eerste momenten vast te leggen.
 • Ik lever de foto’s bewerkt af via We Transfer, in kleur of zwart wit, dit binnen 3 weken na de geboorte. Echter stuur ik ze pas nadat de restfactuur is voldaan, deze krijg je binnen 24 uur na de bevalling. Je krijgt wel altijd een preview binnen 24 uur na bevalling.
 • Iedere foto heeft zijn eigen bewerking en de een is mooier in kleur, terwijl de ander in zwart/wit beter tot zijn recht komt. Ik maak met zorg deze keuze voor iedere foto. Uiteraard mag je wel je voorkeur doorgeven indien gewenst. Zonder voorkeur doorgeven zal de reportage vooral, 3/4e deel denk ik, bewerkt worden in zwart/wit
 • Ik vraag een voorschot van 150 euro voor iedere reportage, deze dient betaald te worden zodra je geboekt hebt. Je krijgt een vragenformulier/contract tijdens de kennismaking, welke je in mag vullen en vervolgens ontvang je de factuur. Wanneer deze voldaan is, staat de boeking definitief in mijn agenda.
 • Ben ik niet op tijd doordat de bevalling te snel gaat, dan kom ik alsnog z.s.m. en zal ik foto’s komen maken van de eerste uurtjes. Mocht de bevalling uitlopen in een keizersnee, dan is het aan de gynaecoloog en jullie om te bepalen of ik hierbij aanwezig mag en kan zijn. Sowieso blijf ik aanwezig om bij terugkomst op de kamer foto’s te maken. De afgesproken prijs blijft hetzelfde. Wanneer ik bij een andere bevalling ben kan ik proberen om een back-up fotograaf te laten komen als je dit wenst. Wanneer je hier niet voor kiest krijg je het voorschot niet terug, maar wordt er uiteraard ook geen restfactuur verzonden. Wanneer ik geen back-up fotograaf kan regelen en jullie hadden dit wel graag gewild dan kan de aanbetaling in mindering worden gebracht op bijvoorbeeld een kraamreportage. Wanneer je besluit om mij niet te bellen als de bevalling begonnen is, dan dien je alsnog het restbedrag van de reportage te betalen.
 • In overleg met jullie, gebruikt Rayke geboortefotografie (een aantal) foto’s voor op de site en op social media. Dit gebeurt enkel met toestemming van jullie.

De kans dat het gebeurt is klein, maar wel aanwezig; Wanneer ik bij een andere bevalling ben en ik dus niet naar jullie toe kan, heb ik de mogelijkheid om te proberen of er een collega geboortefotograaf naar jullie toe kan komen. Dit is altijd een professionele geboortefotograaf met ruim ervaring. Wanneer jullie dit niet wensen, dan overleggen we of ik alsnog kom in de kraamweek om foto’s te maken van jullie gezin middels een kraamreportage. De aanbetaling wordt dan in mindering gebracht op de kosten hiervan.

Keizersnede of inleiding

Wanneer er tijdens de zwangerschap besloten wordt dat de bevalling een keizersnede gaat worden, dan kun je mij uiteraard ook als geboortefotograaf boeken. Met het MST in Enschede, het Isala in Zwolle, Meander in Amersfoort en het Elkerliek in Helmond heb ik officieel een overeenkomst en mag ik bij een geplande keizersnede mee de OK op! Ook in Doetinchem ben ik al twee keer mee geweest tijdens een Keizersnede. In welk ziekenhuis je ook bent, vraag altijd aan je gynaecoloog of een professionele geboortefotograaf aanwezig mag zijn tijdens jullie sectio. Wanneer dit niet mag, kun je mij alsnog boeken, dan kom ik tijdens de voorbereidingen en blijf ik wachten tot jullie terug zijn om de eerste paar uur vast te leggen.

Benieuwd naar alle geboortes die ik vast heb mogen leggen? Kijk dan onder het kopje Geboorteverhalen.

De Tarieven vind je hier en wil je meteen een kennismaking plannen dan kun je mij mailen op info@rayke.nl of vul het Contactformulier in. Geen reactie terug ontvangen? Kijk dan even in je spam-box of stuur mij even een whats-app bericht, ik mail namelijk altijd terug en dus is er iets mis gegaan als je geen reactie hebt ontvangen!

Vraag en antwoord:

Je bent geboortefotograaf, hoe doe je dit dan als er een reportage gepland staat en mijn bevalling begint?

 • Dan ga ik ten alle tijden naar de bevalling toe. Deze gaat altijd voor. Ik plan dan met de klanten die een gewone reportage geboekt hebben een nieuwe datum in.