Geboorte

 

Geboortefotografie

 

Een reportage voor, tijdens en na de geboorte van je kindje. Persoonlijk vind ik een geboortereportage de meest waardevolle reportage die je bij mij kunt boeken. Het hele proces is zo intiem en een geboorte is zo bijzonder en uniek. De aanloop er naar toe, de geboorte zelf en de eerste uurtjes daarna. Waarom zou je dit niet op een professionele en integere wijze vast laten leggen? En omdat ik zo onopvallend mogelijk zal zijn, zul je amper in de gaten hebben dat ik er ben. Je partner of wellicht iemand anders die jou steunt tijdens de bevalling kan zich volledig op jou richten, je hoeft niet na te denken over het maken van foto's. Je kunt helemaal in het moment leven en hoeft niet door een schermpje te kijken, dat doe ik voor jou. Je blijft in het moment. Iets wat veel ouders die je voor gingen rust gaf. En ja, natuurlijk kun je zelf ook echt wel een foto maken voor op bijvoorbeeld de familie-app, maar dat je verder vooral gewoon lekker kunt genieten van je kleine, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je later dingen mist op foto, dat is toch heerlijk?

 

Hoe ga ik te werk?

Wanneer je overweegt om mij als geboortefotograaf te boeken, dan plannen we eerst een kennismaking. Deze kan op verschillende manieren plaats vinden. Bij jou thuis, op een locatie elders, bij mij thuis, telefonisch of via Zoom. In principe kom ik het liefst bij jou thuis, maar als je een andere voorkeur hebt dan zijn de andere opties ook mogelijk. Of wanneer ik op wacht sta en jij verder weg woont, dan kan het zijn dat ik een van de andere opties voorstel.

Wanneer de klik er is en je besluit om mij te boeken, dan kun je middels een vragenformulier al je wensen aangeven. Dit werkt prettig voor mij, omdat ik natuurijk meerdere geboorteklanten heb. Ik kan op deze manier toch snel en gemakkelijk terug kijken wat jouw persoonlijke wensen zijn. Vanaf 38 weken ga ik voor jou op wacht. 24 uur per dag, totdat de kleine geboren is. Het maakt dan niet uit of je al met 38 wkn bevalt of pas met 42 wkn, ik blijf al die tijd beschikbaar en zal in de gehele periode rekening houden met het feit dat er ieder moment een baby kan komen en ik opgeroepen kan worden. Ook tijdens feestdagen, verjaardagen en weekenden (tenzij anders aangegeven). Mocht het zo zijn dat ik een bepaalde dag niet kan, of vakantie heb, dan zal ik dit uiteraard doorgeven en dan bespreken we de mogelijkheden w.b.t een back-up fotograaf. Omdat ik aangesloten ben bij DuPho.Geboorte (DuPho is de DE beroepsvereniging voor Nederlandse fotografen) heb ik een goed netwerk ter beschikking, met allemaal professionele en integere geboortefotografen.
Vanaf 38 weken hebben we meestal iets vaker contact met elkaar via WhatsApp. Zodra de bevalling begonnen is weet je wanneer en hoe contact met mij op te nemen. Dit bespreken we namelijk tijdens de kennismaking, daarnaast kun je dit gemakkelijk terug vinden in een digitaal en persoonlijk klantportaal dat ik voor je aanmaak en ik ben natuurlijk altijd bereikbaar, dus als je het even niet meer weet kun je altijd appen of bellen. 
Ik kom zodra jij dit wilt en het maakt voor mij en voor de kosten voor jou niets uit of de bevalling dan nog 2 uur of bijvoorbeeld 15 uur duurt. Ik vind het belangrijk om te komen op het moment dat voor jou prettig is. Soms is dat al in een vroeg stadium en soms juist wat later. Ik blijf aanwezig, in de kamer of even apart, maar altijd in de buurt. Tijdens de geboorte zal ik mij rustig bewegen in de kamer en mij aanpassen aan de sfeer en de setting en jouw wensen. Soms kom ik dichtbij en soms zit ik een tijdje op afstand. Om een zo volledig mogelijk reportage te maken zorg ik er voor dat ik overzichtsfoto’s maak, maar ook detail foto’s. Inmiddels heb ik ruim 150 bevallingen vast mogen leggen en weet ik dus ook van de verschillende stadia van een bevalling af. Met mijn foto’s probeer ik jouw kracht, emoties en vooral jouw verhaal in beeld te brengen. Precies zoals het is. Na de geboorte blijf ik nog 2 uur om de eerste momenten vast te leggen. Vaak ben je eerst heerlijk aan het buidelen. Misschien begin je ook al snel met voeden als je borstvoeding geeft. Geef je flesvoeding, dan valt dit over het algemeen ook altijd in die eerste twee uur. Verder worden er in deze twee uurtjes ook vaak controles gedaan, gewogen, aangekleed. Al deze dingen leg ik dan uiteraard vast. Daarna is het voor mij tijd om te gaan, voor jullie tijd om lekker bij te komen en hopelijk te genieten. Wil je dat ik toch nog langer blijf om eerste visite vast te leggen of dat ik later terug kom hiervoor? Dan is dit meestal gewoon mogelijk.  Als geboortefotograaf ben ik onopvallend aanwezig en zal ik het geboorteproces niet verstoren. Ik leg alle momenten voor jou op een prachtige en subtiele manier vast. Van overzichtsfoto’s, tot details en natuurlijk alle emoties die een geboorte met zich mee brengt. En dat zijn vaak heel veel verschillende soorten emoties! 

 

 

Na de geboorte:

Na de geboorte en na het afsluiten van de reportage ga ik naar huis waar ik de foto’s direct veilig stel. Ik fotografeer overigens met een dubbel kaartslot, dit betekent dat de foto’s dus op 2 kaartjes staan, mocht er 1 kapot gaan heb ik altijd een back-up kaartje met de foto’s. En ik heb ook altijd 2 camera’s en lenzen bij me. Extra fijn om te weten voor jou. Na het veilig stellen van de reportage begint het grote werk, namelijk de foto’s selecteren en bewerken. Binnen 24 uur ontvang je een eerste preview.  Mijn bewerking is een mix van zwart/wit en kleurenfoto’s. Wanneer je een sterke voorkeur hebt kun je dit aangeven op het digitale vragenformulier dat je krijgt na de boeking. Uiteindelijk ontvang je alle door mij geselecteerde en bewerkte bestanden. Nabestellen of kiezen is dus niet nodig. Meestal ontvang je 150 tot 250 foto’s en dit binnen 3 weken na de geboorte, mits de restfactuur betaald is. Je kiest zelf de foto’s uit voor in het album en geeft deze nummers aan mij door, ik zal vervolgens het album voor je opmaken. Deze stuur ik ter controle naar je toe en je kunt dan desgewenst wijzigingen doorgeven. Wanneer het album naar wens is geef je ook nog door welke cover (kleur en materiaal) het album mag krijgen. Heb je tussendoor vragen mag je altijd contact met mij opnemen.

 

 

Keizersnede:

Voor een geplande keizersende hanteer ik een speciaal tarief van €1399,- , deze staan ook onder de andere drie pakketten op de pagina ‘investering’. Klik hier: Investering
Wanneer er tijdens de zwangerschap besloten wordt dat de bevalling een keizersnede gaat worden, dan kun je mij uiteraard ook als geboortefotograaf boeken. Een keizersnede is net zo waardevol om vast te laten leggen dan een vaginale geboorte. Ik zorg dat ik een uur voordat de keizersnede gepland staat aanwezig ben (desgewenst kan dat ook eerder). Op de OK leg ik de geboorte vast, meestal vanaf het voeteneind van de moeder, maar soms ook via de zijkant, dit ligt aan de mogelijkheden die ik ter plekke heb. Wanneer de kleine even mee moet voor controle, dan zal ik volgen en zo veel mogelijk vastleggen. (uiteraard ben ik altijd afhankelijk van de artsen qua toestemming, maar over het algemeen is mijn ervaring dat zij de waarde van de foto’s juist dan goed in weten te schatten) Nadat je weer op de kamer bent zal ik nog ongeveer twee uur blijven, tot de kleine aangekleed is. (tenzij je de kleine de eerste uren sowieso niet aan wilt gaan kleden natuurlijk. Ook dan vertrek ik na ongeveer twee uur). Veel ziekenhuizen laten tegenwoordig een geboortefotograaf toe, met een aantal heb ik een contract afgesloten. Met het SKB in Winterswijk, MST in Enschede, het Isala in ZwolleMeander in Amersfoort en het Elkerliek in Helmond heb ik officieel een overeenkomst en mag ik bij een geplande keizersnede mee de OK op! Ook in het Slingeland ziekenhuis Doetinchem en het Radboud UMC te Nijmegen ben ik al mee geweest tijdens een (spoed)Keizersnede. In welk ziekenhuis je ook bent, vraag altijd aan je gynaecoloog of een professionele geboortefotograaf aanwezig mag zijn tijdens de sectio. Wanneer dit niet mag, kun je mij alsnog boeken, dan kom ik tijdens de voorbereidingen en blijf ik wachten tot je terug bent om de eerste paar uur vast te leggen. Ook dan is een geboortereportage heel waardevol.
Wanneer je geplande vaginale bevalling uitloopt op een keizersnede dan ligt het aan de situatie en het ziekenhuis/de zorgverleners of ik al dan niet mee de OK op mag. Wanneer dit niet mag blijf ik wel aanwezig zodat ik, zodra het weer mag, de reportage kan hervatten. Desgewenst bewerk ik dan de eventuele foto’s die door iemand anders gemaakt zijn. Ook in dit geval blijft de reportage heel mooi en waardevol. Kijk hier naar een verhaal over een spoedkeizersnede in het MST te Enschede Geboortereportage Muck Keizersende MST

 

 

Gebruik foto’s:

Het gebruik van foto’s op mijn website, social media of andere kanalen of materialen, gebeurt alleen met toestemming van jou. Natuurlijk vind ik het onwijs tof als ik foto’s mag delen, maar ik accepteer je keuze ook volledig als je geen foto’s wilt laten delen. Deze keuze hoef je pas te maken nadat je alle foto’s ontvangen hebt en hiervoor gebruik je het toestemmingsformulier dat je na ontvangst van de foto’s ontvangt.

Geboortefotograaf zijn is een behoorlijk intensief beroep, maar ondanks dat mijn leven tijdens de on-call periode veelal draait om plannen en rekening houden met een aankomende bevalling, zijn de geboortereportages voor mij het allermooiste wat er is. Ik doe het met zo ontzettend veel liefde en plezier!

Nog even een paar snelle puntjes op een rij

  • Rayke geboortefotografie is gevestigd in Winterswijk en werkt in heel Gelderland en Overijssel en in een deel van Utrecht.
  • Ik kom bij zowel thuis- als ziekenhuisbevallingen.
  • Het is jouw moment, ik ben er alleen om foto’s te maken. Ik ben geduldig en rustig en neem de dag van de bevalling alle tijd voor jou.

 

Blogs geboorteverhalen:

Wanneer ouders toestemming geven probeer ik altijd een blog te maken en op de website te plaatsen. Soms met geschreven verhaal en soms zonder. Ben je benieuwd? Check dan vooral de volgende pagina: Geboorteverhalen

Investering:
De investering voor een complete geboortereportage inclusief mini-album bedraagt 1699 euro. Hiervoor sta ik vanaf 38 weken dag en nacht voor jou op wacht, kom ik naar je toe vanaf het moment dat jij mij erbij wilt hebben, blijf ik tot ongeveer 2 uur na de geboorte om alle eerste kostbare momenten vast te leggen en ontvang je uiteindelijke een mooie complete reportage met ongeveer 150/250 foto’s, waarvan de mooiste gebundeld in een album. Tijdens de periode van op wacht staan zal ik rekening houden met de mogelijke komst van jouw kleine, dit betekent dat al mijn andere reportages onder voorbehoud gepland worden of afgebroken worden zodra ik opgeroepen word, omdat een geboorte altijd voorrang heeft. Daarnaast hou ik in mijn privé ook rekening met de mogelijke geboorte en zal ik dus altijd alles zo plannen dat ik z.s.m. weg kan als dat nodig is. De duur van de bevalling en vooral de duur van mijn aanwezigheid tijdens het geboorteproces beïnvloed de prijs niet. Dus of de kleine nu geboren wordt direct nadat ik binnen kom of pas 18 uur erna, dat maakt geen verschil.

Extra - Meest gekozen

<pre style=”text-align: center;”>Wanneer je het geboorteverhaal graag in een luxe album gebundeld ziet is dit pakket een prachtige optie.
Je ontvangt een mooi 20x20cm album met 30 pagina’s, goed voor z’n 60/75 foto’s. Welke foto’s je erin wilt hebben beslis jij natuurlijk zelf.

Investering: €1949,-

 

Inclusief:

Kennismaking


Stand-by vanaf 38 weken


Aanwezigheid vanaf het moment dat jij wilt tot 2 uur na de geboorte


Alle door mij geselecteerde en bewerkte foto’s, meestal tussen de 150 en 250 beelden


Back-up fotograaf


Preview binnen 24 uur


Luxe album 20x20cm met 30 pagina’s inclusief naam+geboortedatum op cover d.m.v. embossing


Album-verzendkosten

Bijkomende kosten:

Reiskosten vanaf 30km van Winterswijk a 40ct/km
Eventuele parkeerkosten

Optioneel:

Eerste ontmoeting visite* a €175,-
*Indien dit binnen de mogelijkheden ligt

Ik wil een kennismaking

Compleet

Wanneer een mini-album het beste bij je past is dit pakket jouw beste keus. Je kiest zelf de mooiste 12 foto’s uit voor in het mini-album.

Investering: €1699,-

Inclusief:

Kennismaking


Stand-by vanaf 38 weken


Aanwezigheid vanaf moment dat jij wilt tot 2 uur na de geboorte


Alle door mij geselecteerde en bewerkte foto’s, meestal tussen de 150 en 250 beelden


Back-up fotograaf


Mini-album 15x15cm 12 pagina’s


Preview binnen 24 uur

Bijkomende kosten:

Reiskosten vanaf 20km van Winterswijk a 40ct/km
Eventuele parkeerkosten
Album-verzendkosten a €10

Optioneel:

Eerste ontmoeting visite* a €175,-
*Indien dit binnen de mogelijkheden ligt

Ik wil een kennismaking

Luxe

Wil jij pure luxe, kies dan voor dit pakket met een prachtig groot luxe album van 25x25cm met 40 pagina’s.
In dit album passen zo’n 90/100 foto’s welke jij uiteraard zelf uit mag kiezen. Een perfect pakket als je het mooiste van het mooiste wilt.

Investering: €2149,-

Inclusief:

Kennismaking


Stand-by vanaf 38 weken


Aanwezigheid vanaf moment dat jij wilt tot 2 uur na de geboorte


Alle door mij geselecteerde en bewerkte foto’s, meestal tussen de 150 en 250 beelden


Back-up fotograaf


Luxe album 25x25cm met 40 pagina’s inclusief naam+geboortedatum op cover d.m.v. embossing


Preview binnen 24 uur


Album verzendkosten

Bijkomende kosten:

Reiskosten vanaf 40km van Winterswijk a 40ct/km
Eventuele parkeerkosten

Optioneel:

Eerste ontmoeting visite* a €175,-
*Indien dit binnen de mogelijkheden ligt

Ik wil een kennismaking