De geboorte van een prachtig meisje

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenDe geboorte van een prachtig meisje

De geboorte van een prachtig meisje

“De wens van de ouders is om anoniem te blijven, daarom gebruik ik dit verhaal geen namen, maar in plaats daarvan papa, mama en kleine meid”

Nog in 2016 heb ik een kennismakingsgesprek met de toekomstige papa en mama. Ik kan er heerlijk op de fiets naartoe, want het is hier heel dichtbij. We hebben een fijn gesprek, ze is 11 april uitgeteld van hun derde kindje en ze wil graag een geboortefotograaf erbij dit keer. Papa twijfelt nog een beetje, en ik hoop natuurlijk dat het gesprek hem overtuigt om mij in te huren. Na het gesprek ga ik met een goed gevoel naar huis en een paar dagen later krijg ik de bevestiging dat ze inderdaad graag willen dat ik er bij ben. Leuk! Ze wil misschien in bad bevallen, maar dat is nog niet helemaal zeker, ze moeten nog bekijken waar het bad dan moet komen te staan. Begin april ga ik dan eindelijk voor ze op wacht, spannend, wanneer zal de kleine gaan komen?

Het is woensdag 5 april wanneer ze 39wkn en 1dag zwanger is. Om 17.55u krijg ik een app. “Hoi Rayke, net verloskundige gebeld. Weeën zijn begonnen. Zal ik even wachten wat ze zegt, dan weet jij ook of je moet komen. Hoor graag” Mijn reactie is nogal grappig, wanneer je weet hoe het verder ging: “Jeej! Leuk! Laat maar weten als ze geweest is 😉 “  (geweest is….. what was I thinking?!)
Om 18.13u gaat mijn telefoon. Het is de papa. Hij verteld dat zijn vrouw 8cm ontsluiting heeft, het lijkt nogal snel te gaan. Wow! Ik geef aan dat ik er meteen aan kom. Ik pak mijn tas en spring op de fiets. Wanneer ik aankom zie ik haar in bad liggen, het bad moet nog verder gevuld worden, maar er zit al een mooi laagje in. Ik begin meteen met foto’s maken, al na een paar weeën geeft ze aan druk te voelen. Ze mag er aan toe geven en om 18.29u wordt heel rustig en kalm een prachtig kindje geboren, aangepakt door papa. Wauw, het is overweldigend, zo snel als dit ging, het is haast niet te bevatten. Wanneer ze kijken wat het geslacht van dit mooie kindje is, zien ze dat ze ouders zijn geworden van hun derde dochter! Ze krijgt een prachtige naam! Mama en kersverse dochter blijven fijn nog even in bad zitten, wanneer de placenta wordt geboren, wordt deze in een bak gedaan zodat de navelstreng nog niet meteen doorgeknipt hoeft te worden. Het is een wonderlijk tafereel, ik geniet hier zo van! De grote zussen worden snel gebeld, voordat ze al in bed liggen.
Rond kwart over zeven gaan ze uit bad, en wordt de kleine meid op bed voor de eerste keer aangelegd. Zoals de hele bevalling gaat dit ook haast vanzelf, wauw! Om half acht komen de trotse grote zussen kijken bij hun kleine zusje. Zo bijzonder. De oma’s en opa komen ook een kijkje nemen. Een kamer gevuld met trots, bizar om te bedenken hoe snel dit is gegaan. Dat gevoel en die sfeer heerst enorm.
Wanneer de kleine meid helemaal nagekeken is om kwart over acht, vertrek ik weer naar huis. Het was kort, maar krachtig en vooral prachtig! Wat een onwijs gave baan is dit toch, en wat waardevol om deze turbo bevallig nog eens rustig terug te kunnen zien op beeld.
Lieve familie, geniet van jullie prachtige gezin!
Wil jij ook de geboorte van je kindje vast laten leggen? Plan dan nu een kennismakingsgesprek via het Contact formulier.