Geboorte middels een geplande keizersnede

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboorte middels een geplande keizersnede

Geboorte middels een geplande keizersnede

Voor het SKB in Winterswijk werd gevraagd om foto’s te maken van de verloskunde afdeling. Tijdens deze reportage was er een zwanger model aanwezig en zij zou binnenkort hoogstwaarschijnlijk een geplande keizersnede krijgen. Er werd mij gevraagd of ik deze ook vast wilde leggen voor het ziekenhuis, als de ouders dit ook zouden willen. Euh ja! Natuurlijk wil ik dat! Ik wacht al jaren op toegang tot de OK in ‘mijn’ ziekenhuis, dus dit zou alles vast in een wat stroomversnelling gaan zetten. De ouders wilden dit ook wel, en zo zou ik op een geplande datum de keizersnede vast gaan leggen. Een week eerder kreeg ik echter bericht vanuit het ziekenhuis, de keizersnede zou NU al plaats gaan vinden, want de moeder had weeën. Of ik toevallig beschikbaar was? Euh yes! In sneltreinvaart er naartoe en eenmaal daar gingen we bijna direct door naar de OK. Even snel besproken wat vast te leggen, want dat hadden we nog niet gedaan.
De kleine lag in stuit, vandaar ook de keuze voor een keizersnede. Zoals je op de foto’s kunt zien kwam ze ook met de billetjes eerst. Het verliep allemaal heel vlot en goed. Voor mij ook een bijzonder moment, de eerste keer op de OK in Winterswijk. Na de geboorte mochten de ouders al snel weer naar de kamer samen met hun dochter. Daar ben ik gebleven totdat de kleine aangekleed was, om zo voor deze ouders ook een complete reportage af te kunnen leveren. (de vraag vanuit het ziekenhuis was echt voor de keizersnede) In deze blog zie je een klein deel van de foto’s. Hierbij heb ik rekening gehouden met alle OK medewerkers, dat zij niet (herkenbaar) in beeld zijn. Kijk je mee? Oh en het goede nieuws: De overeenkomst is rond! Dus wil jij nou ook jouw keizersnede vast laten leggen in het SKB? Dan kun je mij nu boeken! Omdat ik momenteel de enige fotograaf ben die mee de OK op mag hier, kan ik geen back-up sturen in het uitzonderlijke geval van dubbele geboorte of ziekte. (slechts één keer gebruik moeten maken van een back-up in negen jaar tijd!)