Geboorte Feline | keizersnede | Winterswijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenGeboorte Feline | keizersnede | Winterswijk

Geboorte Feline | keizersnede | Winterswijk

Wanneer ik nog maar net weet dat ik aanwezig mag zijn op de OK van het SKB in Winterswijk ontvang ik meteen al mijn tweede en derde aanvraag voor een geplande keizersnede hier. Zo mega gaaf! Beide zullen nog in 2023 plaatsvinden, naar alle waarschijnlijkheid een week na elkaar. Leuk! Zoveel zin in! De keizersnede van Feline stond gepland tussen kerst en oud&nieuw. Deze had ook nog op de 5e van januari gezet kunnen worden, maar gelukkig was dat niet het plan. Gelukkig, want 6 januari vertrok ik namelijk naar New York. Dus de vijfde gewoon vrij zijn was wel net iets relaxter.. Tussen kerst en oud&nieuw dus. Dat kwam perfect uit! Tweede kerstdag vieren wij altijd kerst met mijn ouderlijk gezin + alle aanhang en kleinkinderen. (en dat zijn er veel haha!) Wanneer we aan het dessert zitten (of misschien hadden we het net op) krijg ik om 20.25 uur een appje: ‘Hai, ik lig inmiddels in het ziekenhuis. Vanmorgen even controle ivm verliezen slijmprop. Vanavond begonnen de weeën toe te nemen. Inmiddels 2cm ontsluiting. Nu aan ctg.’

Ik vraag hoe het met de weeën zit en of ze willen rekken tot de ochtend of dat ze door willen pakken. Er is nog overleg en we spreken om 20.31 uur af dat ik even afwacht. Ik ben in het Woold en moet dus eerst nog langs huis mochten ze wel door gaan pakken. Eigenlijk zit ik niet lekker meer en geef ik aan Boyke aan dat ik liever naar huis ga. Om 20.47 uur app ik vanuit de auto dat ik toch al richting huis ben. En dat is maar goed ook, want eenmaal thuis wordt ik om 21.01 uur gebeld “ze gaan nu alles klaar maken en dan gaan we richting OK”… Ik haast me uit de kerstkleding, trek ‘normale’ kleding aan en pak m’n spullen om te vertrekken. De Ok is al eerder klaar dan Anne, maar ik ben dus mooi op tijd! Wat een leuke twist zo op tweede kerstdag! De sfeer op de OK is heel goed. De keizersnede verloop snel en soepel. Voor we het weten is de kleine er al! Rond 22.00 uur! Nadat ze even snel nagekeken is wordt ze fijn huid op huid gelegd bij Anne. Ook Martijn mag haar nog even vasthouden op de OK en voordat we weer terug gaan naar de moeder en kind afdeling wordt ze weer bij Anne neergelegd. Zo fijn dat de kleine gewoon bij haar kan en mag blijven. De familie wordt gebeld en ik leg uiteraard de eerste momenten samen nog vast. Ik ben rond half twee in de nacht weer thuis. Moe mar voldaan. We hebben afgesproken dat ik de andere dag nog weer terug kom om de eerste ontmoeting met de grote broers vast te leggen. Ook dat was geweldig. Ze deden het zo leuk, blij met hun zusje én blij met de cadeautjes die ze kregen 😉 Wanneer de jongens weer weg gaan, pak ik ook mijn spullen. Wat was het mooi! En dan ineens heb ik mijn laatste geboorte van 2023 gehad. Een jaar welke rustig begon, maar welke ik afsloot met maar liefst 10 geboortes in drie maand. Januari heb ik bijna helemaal vrij, eerst ga ik naar New York, dan nog twee weekjes niets en daarna ga ik weer vol aan de bak. Zin in!