Earlybirds Jip – Slingeland Doetinchem

Rayke geboortefotografieBlogEarlybirds Jip – Slingeland Doetinchem

Earlybirds Jip – Slingeland Doetinchem

Vandaag mocht ik op pad namens stichting Earlybirds. Ik werk met veel plezier voor deze prachtige stichting die bestaat uit enkel vrijwilligers.

Ik vertrok vanochtend richting Doetinchem, in het Slingeland ziekenhuis had ik  afgesproken met de ouders van Jip. Hij werd op 23 maart geboren na een zwangerschap van 30 weken. De vliezen van Nicole braken bij bijna 26 weken. Na ruim 4 weken bedrust in het Radboud UMC is Jip geboren. Gelukkig gaat het naar omstandigheden heel erg goed met hem. Toen ik aan kwam lag hij nog fijn in zijn wiegje, en was net een beetje wakker aan het worden. Wat een klein mooi mannetje is het!

Hij mag vandaag in bad, dat zijn altijd bijzondere momenten en erg mooi om vast te leggen. Hij geniet er zichtbaar van, opent zijn ogen en kijkt goed om zich heen. Na het badje mag hij nog even op de weegschaal en daar blijkt dat hij weer iets gegroeid is, alles gaat met kleine stapjes, maar iedere stap is er een! Jip wordt weer fijn aangekleed, hij laat het allemaal rustig gebeuren.

Jip kan zelfs al een klein beetje uit de fles drinken, zo knap! Zijn grote broer Stijn komt ook even kijken en helpen, uiteindelijk drinkt hij 14 ml, helemaal zelf! Daarna is hij dan ook helemaal uitgeput en valt hij weer heerlijk in slaap bij mama en daarna bij oma op de borst. Wat is het lief <3  Het is ook altijd indrukwekkend dat het zo duidelijk te zien is hoe intensief, ogenschijnlijk kleine, handelingen zijn voor prematuur geboren kindjes.

Ik vertrek na een uurtje weer naar huis, weer een ervaring rijker, weer een gezin wat moois kunnen geven. En dat vind ik het allermooist en allerleukst om te doen.

Liefs,

Rayke