Earlybirds Boris

Earlybirds Boris

Het is vrijdag 28 april wanneer ik rond 11 uur voor de verkeerde ingang van het MST in Enschede sta. De hoofdingang is blijkbaar niet meer toegankelijk voor niet-personeelsleden, dat wist ik niet haha. Het was ook al wel weer een tijd geleden dat ik in Enschede geweest was, meestal ben ik oor Earlybirds in Winterswijk of Doetinchem. Na een kleine wandeling de goede ingang gevonden en kwam ik iets later dan afgesproken op de afdeling aan.

Hier ontmoette ik eerst Joost, de trotse vader van Boris. Samen liepen we naar moeder Veronique en Boris, hij ligt alleen in een mooie ruime kamer. We maken even kennis en ik leg uit hoe ik te werk ga. Boris ligt nog lekker te slapen, maar hij mag bijna zijn voeding hebben, dus wordt er besloten hem eerst in bad te doen. De verpleegsters hebben zijn sonde pleister in een mooi hartjesvorm geknipt. Altijd zo leuk om te zien, het zijn de kleine dingen die het speciaal maken <3

Intussen vertellen ze wat er gebeurde, eind maart. Tijdens een weekend weg kreeg Veronique ineens enorme buikpijn en een bezoek aan de huisartsenpost wees uit dat ze het HELLP syndroom had, er werd besloten om Boris, middels een keizersnee, geboren te laten worden, ze was toen ongeveer 32 weken. Na anderhalve week zijn ze overgeplaatst naar het mst in Enschede. Met Boris gaat het erg goed gelukkig. Joost en Veronique zijn zichtbaar trots op hem.

Boris geniet enorm van zijn badje. Hij is helemaal relaxt. Zo leuk om te zien! Het is echt een fijn moment om vast te mogen leggen.

 

Na het badje wordt Boris rustig aangekleed, alles gaat met zo veel liefde en tederheid. Het is inmiddels tijd voor zijn voeding en hij mag eerst nog even proberen om uit de borst te drinken. De rest wordt aangevuld met de sonde-voeding, terwijl hij ondertussen fijn bij papa ligt. We sluiten de reportage af en ik ga met een heerlijk en relaxt gevoel het ziekenhuis weer uit. Wat is het toch mooi dat we dit kunnen doen voor ouders!

Ken jij iemand die momenteel in het ziekenhuis ligt met een prematuur geboren kindje? Wijs ze dan eens op Stichting Earlybirds. Ook voor hen verzorgen wij graag geheel kosteloos een prachtige reportage! Alles met liefde! <3

Liefs, Rayke