Thijs – Geboortefotografie Eibergen

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenThijs – Geboortefotografie Eibergen

Thijs – Geboortefotografie Eibergen

Of zullen we het de lancering van Thijs noemen? In februari ga ik richting Eibergen voor een kennismaking met Renée en Bas. Zij verwachten in mei hun tweede kindje. We kletsen er ontspannen op los, en zo komt ook de geboorte van hun dochter Iris ter sprake. Om het kort samen te vatten: langdurig gebroken vliezen, overnachten op Ctg kamer, 4cm ontsluiting, geen weeën en daar was Iris. Oke.. Dat wordt dus een spannende opdracht voor mij, ga ik straks op tijd komen, wat als ze ineens weer een baby in armen heeft? Het is 16 mei, tweede pinksterdag. Ik krijg een app van Renée: “Goedemorgen Rayke! M’n vliezen zijn vanmorgen gebroken dus waarschijnlijk hebben we je vandaag of morgen nodig. Ik heb nog Geen weeën maar die heb ik bij iris helemaal niet gehad dus even afwachten hoe het nu verder gaat. De verloskundige zal zo terugbellen. Als ik meer weet hoor van van mij.” Yes! En spannend! Ik vraag mezelf meteen af wat wijsheid is.. Tussendemiddag is er contact met de verloskundige en wordt er afgesproken dat we ‘rustig’ afwachten en er om 18u opnieuw contact is tenzij er veranderingen zijn voor die tijd. Het is 15.15u als ik een weer een app krijg van Renée: “Weeën sinds half 3” De verloskundige zal zo komen en we spreken af dat ik ook richting Eibergen ga. Als ik daar aankom heeft de verloskundige net naar de ontsluiting gekeken: 3cm.. De kraamverzorgster komt ook al snel en beide gaan ze even beneden zitten. Het is half vijf wanneer Renée druk voelt, en gezien de vorige bevalling haal ik de verloskundige op. 5cm, het gaat vooruit, Renée gaat even douchen, maar komt al vrij snel weer op bed liggen… We staan allemaal rond het bed en tussen de weeën door verteld Bas het verhaal van de eerste bevalling aan de kraamverzorgster. En dan ineens roept Renée dat ze het niet meer tegen kan houden, de Bas springt op bed, de verloskundige kijkt onder de deken en kijkt me aan “het komt NU”! De deken wordt afgegooid en inderdaad, daar is het hoofdje al. En al vrijwel meteen wordt Thijs geboren. Wow! Dat was bizar! Ineens was hij er, heel apart! Gelukkig gaat het meteen goed met de kleine vent. Nou ja, klein…. met zijn bijna 54 cm toch best lang 😉 Al vrij snel wordt Thijs aangelegd en hij drinkt meteen erg goed! Wat heerlijk is dit toch, zo’n vlotte thuisbevalling. Wanneer Thijs is aangekleed en Renée zich heeft gedoucht, komen grote zus, opa’s, oma’s en tante. Wát een liefdevolle en blije en trotse familie! Echt ontroerend, zo gaaf dat ik hier bij mag zijn. Wanneer ik er thuis over vertel en de dag erna de foto’s aan het bewerken ben, word ik weer emotioneel. Kleine Thijs boft echt met deze familie! Lieve Renée, Bas, Iris en Thijs: heel veel geluk samen!!