Nikée – Geboortefotografie Winterswijk

Rayke geboortefotografiegeboorteverhalenNikée – Geboortefotografie Winterswijk

Nikée – Geboortefotografie Winterswijk

Een paar weken geleden kreeg ik van Patrick een berichtje. De vliezen van Thessa waren gebroken, en met totale rust (op de dagelijkse bezoekjes aan het ziekenhuis na) werd geprobeert de bevalling uit te stellen tot 37 wkn.. Maar kleine Nikée besloot anders, met 36wkn+3dgn verloor Thessa nog meer vruchtwater, om 10u begonnen ook de weeën. Als ik om 12.30u aankom heeft Thessa 4 cm ontsluiting en rugweeën. Ze besluit te gaan douchen en dat doet haar goed. Ik denk dat we bijna e…en uur verder zijn als Thessa terug in bed komt. De weeën komen in alle hevigheid terug en Thessa heeft al vrij snel het gevoel dat ze moet persen. Ze zit dan helaas ‘nog maar’ op 6/7cm. Haar weeën zijn echter zo heftig dat ze al vrij snel daarna toch écht persdrang heeft. Je ziet het ook aan haar lichaam. Wanneer de gynaecoloog komt mag Thessa inderdaad persen. Het is dan ongeveer 14.10u.

Ongeveer een kwartiertje later wordt Nikée geboren, een sterrenkijker en een flinke meid, dat is meteen te zien! Dat blijkt ook wel als ze na een tijdje op de weegshaal wordt gelegd: 4kg! Dat is sowieso al flink, maar bij deze zwangerschapsduur natuurlijk helemaal!

Helaas heeft Nikée nog moeite om haar bloedsuikers op pijl te houden. Als dit ook na medicatie en voeding blijft, besluiten ze haar een infuusje te geven. Helaas valt Thessa ook even weg, ze is behoorlijk wat bloed verloren en dit kan natuurlijk goed de reden zijn. Ze komt weer bij en eet even wat, ik ga met papa en Nikée mee voor het infuusje. Als we terug komen ligt Thessa ook aan het infuus, omdat ze toch weer bijna flauw viel. We besluiten dat ik even naar huis ga om te eten, zodat ik begin van de avond nog weer even terug kan komen om de eerste ontmoeting tussen de twee zusjes vast te leggen.
Dit zijn altijd zulke leuke momenten! Daar geniet ik dan ook weer enorm van!
Rond 20u ben ik weer thuis, met weer een hele fijne en mooie ervaring rijker.

Lieve Thessa en Patrick, geniet van jullie mooie gezin. Ik hoop dat jullie allemaal goed opknappen en straks eindelijk echt kunnen gaan genieten thuis!