Bruidsreportage

Bruidsfotografie door Rayke 🙂

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! Wat ontzettend leuk, niet alleen de dag zelf, maar ook de aanloop er naartoe is een bijzondere periode.

Op deze dag willen jullie natuurlijk zorgeloos genieten, genieten van elkaar en van alle dierbaren om jullie heen. Het is vaak een dag die voorbij is voordat je er erg in hebt. En ook al probeer je met iedereen te kletsen en alles mee te krijgen, er zijn altijd dingen die langs je heen zullen gaan. Door jullie dag vast te laten leggen op beeld, weet je zeker dat je ‘m nog vele malen kunt herbeleven. En dat doe ik heel graag voor jullie!

 

In documentaire stijl leg ik alle momenten vast, van het aantrekken van de trouwkleding tot het avondfeest, en desgewenst kan ik ook tijdens het avondfeest aanwezig zijn. Ik zal proberen zoveel mogelijk pure momenten te pakken en jullie niet te sturen. Alleen tijdens het uur/anderhalf uur foto’s maken van jullie alleen op een door jullie gekozen locatie zal ik wel wat sturen. Omdat mijn stijl het meest dichtbij pure beelden komt en zo min mogelijk bij poseren, probeer ik dit ook door te trekken tijdens het fotograferen op locatie. Ook hier regisseer ik zo min mogelijk, dat betekend dat ik wel mee denk in hoe en waar te gaan staan, maar dat ik jullie toch zo veel mogelijk jullie eigen gang laat gaan. Zo krijg je de meest natuurlijke beelden, omdat jullie staan zoals je het zelf prettig vind. Dit is dan wel geposeerd, maar wel in jullie eigen stijl. Hou je er van om lekker gek te doen dan is dit prima, maar ben je rustiger en wil je gewoon relaxt staan, is dat net zo goed. Ook bij de groepsfoto’s register ik zo min mogelijk. Als er spontane dingen gebeuren, dan zijn tenminste ook echt spontaan en anders worden het gewoon mooie groepsfoto’s waarbij ik zorg dat iedereen zo goed mogelijk in beeld gebracht wordt.  De rest van de dag fotografeer ik alles wat ik zie en alles gewoon zoals het is. Uiteraard kunnen we ook een moment inplannen om groepsfoto’s te maken.

 

Door deze manier van fotograferen (documentair) zullen jullie nauwelijks merken dat ik aanwezig ben.

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we hoe de dag eruit komt te zien, zo kunnen we goed bepalen wanneer we bijvoorbeeld het uur/anderhalf uur fotograferen op locatie inplannen. We bespreken de bijzonderheden waar ik eventueel rekening mee moet houden en jullie wensen komen natuurlijk aan bod.

Wanneer jullie besluiten om mij te boeken zal ik een de kosten duidelijk in kaart brengen, en bij akkoord zal er dan ook een factuur verzonden worden waarin ik een voorschot van 250 euro vraag. Als deze voldaan is, staat de boeking vast en is jullie datum gereserveerd. De factuur met het restbedrag volgt twee weken voor de bruiloft. Deze dient voor de bruiloft te zijn voldaan.

Investering:

150 euro per uur, dit is inclusief mijn aanwezigheid, de foto’s geselecteerd en bewerkt in hoge resolutie digitaal, mini album van 15x15cm met 12 pagina’s, Btw.

Bij afname van 6 uur, vraag ik €130,- p/u en bij afname van 8 of meer uren vraag ik €120,- p/u

-Upgrade album mogelijk

Willen jullie boeken of liever eerst een kennismaking plannen? Neem dan Contact met mij op 🙂

Vraag en antwoord:

Je bent geboortefotograaf, hoe doe je dit dan als we een reportage gepland hebben en je naar een bevalling moet?

  • Wanneer je bij mij een reportage boekt en ik sta ten tijde van de reportage op wacht, dan communiceer ik dit altijd meteen door. We spreken dan af dat wanneer ik naar een bevalling moet, we de reportage z.s.m opnieuw plannen.

Je doet ook bruiloften, die kun je niet opnieuw plannen, hoe gaat dat?

  • Wanneer je een bruidsreportage bij mij boekt, dan zorg ik ervoor dat ik op die dag een back-upt fotograaf heb voor een eventuele geboorte. Dit betekend dat ik dus nooit een bruiloft af zal zeggen omdat ik bij een geboorte aanwezig moet zijn.

Ik heb een geboortereportage geboekt en we hebben het niet gehad over een bruiloft in de periode dat je voor mij op wacht staat, kan het zijn dat deze alsnog geboekt wordt en je dus sowieso 1 dag niet op wacht staat voor ons?

  • Nee, dit kan niet. Als je een geboortereportage boekt bij Rayke geboortefotografie en ik geef niet meteen aan dat er in de periode van het op wacht staan een bruiloft gepland staat, dan betekend dit dat ik die periode ook bruiloft-vrij hou.

Dit betekent voor de bruiloft klanten dus het volgende: Wil je een bruidsreportage boeken? Doe dit dan ruim op tijd. Zodra ik een geboorte gepland krijg, plan ik in de twee weken voor en twee weken na de uitgerekende datum geen bruiloft meer in.