Afscheid

 

Afscheidsfotografie

 

Een reportage rondom afscheid, verlies en rouw. Een reportage nog bij leven, een stilgeboorte, thuis na stilgeboorte of een uitvaart.

 

Hoe ga ik te werk?

Je ondergaat momenteel waarschijnlijk een verdrietige periode. Wat goed dat je denkt aan fotografie omtrent deze situatie. Als levensfotograaf heb ik vaker te maken gehad met het fotografen rondom afscheid. Denk hierbij aan een laatste reportage bij leven, een stilgeboorte, een reportage thuis na een stilgeboorte of een uitvaart. Hieronder zal ik  uitleggen wat alle verschillende reportages inhouden. Wil jij dat ik jouw reportage ga verzorgen, neem dan contact met mij op via het contactformulier. Je mag me ook altijd een whats-app sturen als er bijvoorbeeld enige haast gewenst is 0639282632
We zullen afhankelijk van jouw voorkeur telefonisch of per mail jouw wensen en mijn mogelijkheden bespreken.

Laatste reportage bij leven:

Wanneer jij of een geliefde te horen heeft gekregen dat het leven op korte termijn zal eindigen is het goed om eens na te denken over een prachtige reportage in eigen omgeving. Met die mensen die belangrijk zijn voor degene waarom het draait. Jullie komen samen en proberen er een fijne ochtend of middag van te maken welke ik vast zal leggen. In principe zonder te regisseren, maar wanneer jullie toch graag nog wat foto’s hebben waarop je wel poseert is dit uiteraard mogelijk. Er zit geen tijdslimiet aan, we zullen de tijd aanpassen aan wat nodig is en wat mogelijk is. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe de conditie van jou of je geliefde is. Waar kun je aan denken wat te doen tijdens de reportage: samenzijn, spelletjes, wandelen, picknicken, buiten spelen met kinderen, enzovoorts. Wat bij jullie past.
Ligt degene waarvan je afscheid moet nemen al heel slecht (als in geen mogelijkheid meer voor een uitgebreide reportage/bedlederig) en wil je vooral nog een paar mooie foto’s samen, neem dan ook contact op. Hiervoor hanteer ik een speciaal tarief, omdat deze reportage erg kort is.

Stilgeboorte:

Je bent zwanger en moet bevallen van je kindje dat stil ter wereld zal komen of snel zal komen te overlijden. Een intense gebeurtenis welke geen enkele ouder mee zou mogen maken. De geboortedag van jouw kindje(s) vast laten leggen is dan ook een van de meest waardevolle reportages die ik verzorg. Op de dag van de geboorte hebben we nauw contact en ik kom zodra jij dit wilt. Ik zal het verloop op integere wijze vast leggen en blijf na de geboorte ook nog zolang als nodig is. Vaak worden er afdrukjes gemaakt, gewogen en dat zijn momenten die ik ook met liefde vastleg. Uit liefde geboren en met liefde vastgelegd. Omdat iedere foto in deze situatie belangrijk is.

Thuis na babyverlies:

Jouw kindje is stilgeboren of overleden in de weken na de geboorte en is tot aan de uitvaart nog bij jou thuis. Je dagen zijn waarschijnlijk gevuld met het regelen van vanalles en misschien willen er ook nog naasten langs komen om de kleine te bewonderen en afscheid te nemen. De tijd samen met je kleine is maar kort, dus hou genoeg ruimte vrij om hem/haar te bewonderen, vast te houden en in je op te nemen. En maak foto’s. Maar láát ook vooral foto’s maken, zodat je er ook samen op staat. De foto’s zullen later van onschatbare waarde zijn, je zult ze voor altijd koesteren. Ik kom bij jullie thuis en leg jullie samen vast. De liefde, de trots, het verdriet en de details.

 

Uitvaart:

De dag van de uitvaart is aangebroken. Het echte afscheid is onomkeerbaar. Een dag waarin je geleefd wordt, een dag waarbij je genoeg hebt aan je eigen verdriet en dat van je naasten. Een uitvaart gaat vaak gepaard met een lach en een traan, maar bovenal met veel liefde. Liefde voor de overledene, maar ook ook liefde voor jullie van anderen. Er worden vaak korte toespraken gedaan welke je zullen raken. Die arm om je schouder, die tekening op de kist, die lach en die traan, ik leg het allemaal vast. Ik probeer me onopvallend te bewegen met respect voor iedereen die aanwezig is. Vanaf het moment dat jullie aankomen op de locatie van het uitvaartcentrum of vanaf de plek waar jullie je geliefde naar het uitvaartcentrum brengen (thuis, zorgcentrum, hospice bv). in dat geval kan ik indien gewenst en mogelijk ook foto’s maken voor de kist gesloten wordt en van het sluiten van de kist. Wanneer het om een begrafenis gaat ben ik in principe aanwezig tot aan het verlaten van de begraafplaats. Bij een crematie tot aan het einde van de dienst. Wanneer mogelijk, gewenst en toegestaan leg ik ook het ter oven brengen van de overledene vast.


Paar puntjes op een rij:

 

  • Beschikbaar in vrijwel heel Nederland
  • Fotografie thuis, ziekenhuis, hospice, uitvaartcentrum
  • Wil je wel foto’s, maar is er geen budget? Kijk dan of stichting still of make-a-memory iets voor jou kunnen betekenen. Zij verzorgen kosteloos bepaalde reportages. (niet alle reportages die ik aanbied)

Gebruik foto’s:

Het gebruik van foto’s gebeurt alleen met toestemming. Na het opleveren van de reportage zal ik ook een toestemmingsformulier meesturen waar je aan kunt geven of foto’s al dan niet gebruikt mogen worden en zo ja, waarvoor. Voel je niet verplicht, de foto’s zijn gemaakt voor jou en als je ze privé wilt houden is dan uiteraard helemaal geen probleem.

 Investering:

Mogelijk wordt jouw reportage (deels) vergoed door de uitvaartverzekering. Vraag dit vooral na!
De investering hangt af van welke reportage(s) je graag wilt boeken. Wanneer je mij boekt betaal je dus wel voor de reportage, maar weet je ook wie er komt en wat mijn stijl van fotografie is. Liever een kosteloze reportage? Kijk dan of er een stichting is die de reportage kan verzorgen. Je weet dan niet wie er komt, maar je hebt dan in ieder geval foto’s.

Laatste reportage bij leven

Een reportage met je gezin/familie waarbij iemand binnenkort afscheid zal moeten nemen van het leven. Een reportage waarbij je bewust even tijd maakt voor en met elkaar, zodat jullie band en liefde nog voor een keer vastgelegd kan worden.
Investering: €495,-

Inclusief:

Onbepaalde tijdsduur


Documentair vastgelegd met mogelijkheid voor aantal geposeerde foto’s


Alle door mij geselecteerde en bewerkte foto’s. Aantal hangt af van de duur en variatie van de reportage


Preview binnen 24 uur en de rest van de reportage zal voorrang krijgen qua edit op andere reportages zodat je de foto’s snel ontvangt


Luxe album 15x15cm met 30 pagina’s


Album-verzendkosten


Korte stukjes film

 

Bijkomende kosten:

Reiskosten vanaf 10km van Winterswijk a 35ct/km

Optioneel:

Album-upgrade v.a. €200,-

Ik wil boeken

Stilgeboorte

Een geboortereportage wanneer je weet dat jouw kleine stilgeboren gaat worden of kort na de geboorte zal komen te overlijden. Niet zwangerschapstermijn-gebonden

 

Investering: €1000,-

Inclusief:

Bespreken wensen via telefoon/zoom/whats-app of mail


Aanwezigheid vanaf moment dat jij wilt tot wanneer nodig


Alle door mij geselecteerde en bewerkte foto’s, aantal afhankelijk van de duur en verloop bevalling


Luxe album 20x20cm 30 pagina’s inclusief naam en geboortedatum


Preview binnen 24 uur, de rest van de reportage lever ik zo snel mogelijk.


Korte film fragmenten


Album verzendkosten

 

Bijkomende kosten:

Reiskosten vanaf 10km van Winterswijk a 35ct/km
Eventuele parkeerkosten

Optioneel:

Album-upgrade
Wanneer je ook de thuis na stilgeboorte en/of uitvaart reportage bij mij boekt ontvang je €100,- (bij een van de twee) of €200,- (bij boeking van beiden) korting op het totaal bedrag.

Ik wil boeken

Thuis na babyverlies

Je kindje is stilgeboren of overleden in de eerste weken na de geboorte en tot aan de uitvaart is hij of zij bij jou thuis. Je wilt graag een mooie reportage waarin jullie liefde, trots en verdriet wordt vastgelegd, maar waarbij ook de details niet vergeten worden.
Investering: €395,-

Inclusief:

Ongeveer 1 tot 2 uur fotografie. Ik neem de tijd voor je, je hoeft je niet gehaast te voelen.


Alle door mij geselecteerde en bewerkte foto’s


Luxe album 15x15cm met 30 pagina’s


Preview binnen 24 uur, de rest van de reportage lever ik zo snel mogelijk


Bijkomende kosten:

Reiskosten vanaf 10km van Winterswijk a 35ct/km

Optioneel:

Album-upgrade v.a. €200,-

Ik wil boeken

Uitvaart

Wanneer je de uitvaart van je geliefde op integere wijze vastgelegd wilt hebben
Investering v.a: €450,-

Inclusief:

Aantal uur; zolang de uitvaart duurt.


Alle door mij geselecteerde en bewerkte foto’s


Luxe album 15x15cm met 30 pagina’s


Preview binnen 24 uur, de rest van de reportage lever ik zo snel mogelijk


Bijkomende kosten:

Reiskosten vanaf 10km van Winterswijk a 35ct/km
Album verzendkosten a €10,-

Optioneel:

Op locatie komen vanwaar de overledenen naar zijn of haar laatste rustplek gebracht zal worden. Mogelijkheid om ook foto’s te maken van de overledene zelf en het sluiten van de kist. Extra kosten hiervoor zijn €175,-
Album-upgrade v.a. €200,-

Ik wil boeken